ШЕШЕЉ О ЦРНОЈ ГОРИ: Врло брзо ће пасти Здравко Кривокапић, Срби ће на попису бити већина

Novosti online

29. 11. 2021. у 07:15

ВЛАДА Здравка Кривокапића ће врло брзо пасти у Црној Гори, изјавио је лидер СРС Војислав Шешељ.

ШЕШЕЉ О ЦРНОЈ ГОРИ: Врло брзо ће пасти Здравко Кривокапић, Срби ће на попису бити већина

Фото: ЕПА/Коча Сулејмановић

После тога ће се убрзо одржати ванредни парламентарни избори на којима ће просрспке политичке снаге потврдити победу од 30. августа прошле године коју им је, уз помоћ западних амбасада, “отео” актуелни црногорски премијер, сматра председник СРС.

Према његовом мишљењу, резултати следећих избора верно ће илустровати однос снага на политичкој сцени у Црној Гори.

Шешељ сматра да не постоји бојазан од повратка ДПС-а на власт, јер се партија Мила Ђукановића претворила у екстремистичку политичку странку од које се дистанцирају и њени некадашњи чланови.

– У Црној Гори ће морати ускоро да се одрже нови парламентарни избори. Од реконструкције Владе очекивано није било ништа, тако да су ванредни избори једина реална опција. Рачунам да су српске странке још више ојачале и да је политичка снага странке Мила Ђукановића преполовљена, јер се претворила у банду окорелих шовиниста и људи који бесомучно шире насиље. ДПС је сада екстремистичка странка, што раније, мора се признати, ипак није била и зато мислим да ће је народ дотући на изборима. Следећи избори ће показати право стање у односу политичких снага - казао је Војислав Шешељ.

Лидер радикала је истакао да ће Влада Здравка Кривокапића ускоро пасти, те да политичка судбина премијера виси о врло танком концу.

- Ова власт ће да падне као што је пала и Ђукановићева. Али видите колике су то манипулативне способности ових западњачких амбасада у Подгорици. Премијер Кривокапић је једна лутка на концу и то врло танком концу који само што се није прекинуо. Он ће отићи на сметлиште историје, а да за собом неће оставити нимало политичког трага. Велика је грешка српских политичких партија и српске Цркве у Црној Гори што је он уопште дошао на место председника Владе. Он се додворавао Цркви тако што је глумио неког великог верника, непрекидно љубио крст и руке, клањао се до црне земље, а заправо се показао као најгори полтрон, човек без части и образа који није спреман да се жртвује за своју нацију и отаџбину.

Морају се Срби у Црној Гори изборити за услове како би опет победила народна воља на изборима која је српска по свом карактеру јер већина становништва у Црној Гори су Срби - нагласио је Шешељ.

Срби ће на наредном попису бити већина у Црној Гори

Шешељ је мишљења да ће Срби на наредном попису у Црној Гори представљати већински народ.

- На новом попису становништва уверен сам да ће Срби имати натполовичну већину. То надаље не значи да ће Срби ускраћивати грађанска права ни муслиманима, ни католицима, ни Албанцима, јер сви у Црној Гори треба да буду равноправни, али зна се шта је већинско мишљење и шта су већински државни циљеви. Грађани Црне Горе треба слободно да одлучују о својој будућности. Чак и они који су се дуже време изјашњавали као Црногорци схватили су колика је то подвала српском народу и зато садашња власт и Ђукановићеви избегавају нови попис становништва - нагласио је Шешељ.

Фото: ЕПА/Андреј Чукић

Црногорци треба да предводе српски народ као што су то чинили вековима

Црногорци треба да предводе српски народ као што су чинили вековима, јер Црној Гори као највеличанственијем делу српске отаџбине припада та “обавеза”.

- Црна Гора је део, и то највеличанственији део опште српске отаџбине која обухвата све српске земље. Када су све српске земље биле у мраку окупације тада је Црна Гора била дух слободе и свест о обнови српске државности и јединству нације. Црногорци као саставни део српског народа морају бити његов водећи део као што су били вековима. Када кажем Црногорци, наравно, мислим искључиво на регионалну припадност - напоменуо је лидер СРС-а.

Република Српска је безбрижна док уз њу стоји Русија

Коментаришући жестоке нападе којима је Република Српска изложена споља и изнутра, Шешељ је оценио да званична Бањалука нема разлога да страхује за свој опстанак док год Русија стоји иза ње.

- Захваљујући Русији, а и Кини, Инцковом наследнику није било дозвољено да говори у Савету безбедности и његов извештај није ни разматран. То је велика победа Републике Српске. Док Русија стоји уз њу, Република Српска не мора да брине. И Србија мора чврсто да се држи Русије, јер то је гаранција да ћемо победити у одбрани Косова и Метохије као саставног дела српске државе - истакао је Шешељ.

Фото: ЕПА

СРС ће наступити самостално, коалиција са СНС-ом могућа ако одустану од ЕУ

Српска радикална странка ће учествовати самостално на предстојећим парламентарним изборима у Србији. Први човек радикала не искључује могућност да СРС некада наступи у коалицији са СНС-ом уколико се странка коју предводи Александар Вучић одрекне пута у ЕУ.

- Сада је свима у Србији јасно да нема ништа од уласка у ЕУ - поручио је Шешељ.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)