ВУЧИЋ О ЗАКОНУ О РЕФЕРЕНДУМУ: Донесен је на инсистирање Венецијанске комисије и ЕУ, нема никакве везе са Рио Тинтом

Novosti online

28. 11. 2021. у 21:44

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује вечерас у емисији Хит твит. Са њим у студију су и колумнисткиња листа "Недељник" Љиљана Смајловић и професор Раде Вељановски.

ВУЧИЋ О ЗАКОНУ О РЕФЕРЕНДУМУ: Донесен је на инсистирање Венецијанске комисије и ЕУ, нема никакве везе са Рио Тинтом

Фото: Принтскрин

Вучић је, говорећи о закону о референдуму, рекао да је он донесен на инсистирање Венецијанске комисије и ЕУ.

- Директно преузето од Венецијанске комисије. Да не треба да идемо на преко 50 одсто или на посебне цензусе. Сматрају да ћемо тиме асимиловати гласаче који су уздржани или не излазе, већ подстичете оне који су активни. Друга ствар је да подстичете референдуме, а ми нисмо дуго имали. Све је засновано на нашем Уставу, и правилима ЕУ. Најгоре када се они који се заклињу у ЕУ, мислим на ове попут Брковића овог, да ништа не знају о овоме. И нико из власти не зна да им каже о томе. Ово нема никакве везе са Рио Тинтом, ја то кажем због грађана који су стварно искрено забринути за екологију.

Он каже да је добро да је екологија данас тема, и да Рио Тинто нема никакве везе са законом.

- Ми ни од кога ништа не кријемо, и то ови људи знају. Не говорим о обичним људима, већ о организаторима. Они хоће да преузму примат од ових других, пошто иду избори. Ти који су то организовали су чисти политички криминалци. Устав каже да свако има право да се слободно креће у Србији, и да се може ограничити само законом у екстремним ситуацијама. Ви кршите елементарно уставно право свих грађана. Жале се на багер. Па може да наиђе чиме хоће. Нико нема право да спречава људе да путују, осим полиције - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)