ВУЧЕВИЋ: Унук Јеврема Брковића који је уништавао нашу државу да прича о Србији?

Новости онлајн

28. 11. 2021. у 12:46

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевћ је на ТВ Пинк одговарајући на питања о јучерашњим протестима еколишких активиста означио као припадници екстремно левичарских организација.

ВУЧЕВИЋ: Унук Јеврема Брковића који је уништавао нашу државу да прича о Србији?

Фото: Принтскрин/Н1

- Ту вам је унук Јеврема Брковића, Брајан. Чујте унук Јеврема Брковића, који је унишатаво нашу државу, који је прво водио кампању са Цетиња, а онда из Загреба да се уништи наша држава. Е његов унук диже буну. То је такозвана зелено-црвена. Они се не разликујују по ничему од екстремних  десничара. С тим што су екстремни левичари доказани антисрпски орјентисани. Сребреница је непосредно геноцид, Срби су геноцидан народ, за њих је Српска геноцидна творевина, Косово независна држава. За њих Србија треба да клечи. То је њихова званична политика. Преко српских тробојки су цртали најружније симболе. Њима сметају српске заставе, то је знак да се неко узнемирава српска тробојка… 

Самозвани антифашисти, поступци чист фашизам 

- Није лако и избегавам да користим тај термин, за мене је то што се јуче десило у Београду и у другим градовима чист фашизам, иако се они самоназивају антифашистима - каже Вучевић.

Упитан ко је креатор плана и организатор хаоса који је јуче задесио Србију, Вучевић одговара, да је евидентно да постоји неко ко организује и обучава.

- Пазите, чак ни Ђилас, Шолак, Јеремић не учествују у томе. Они би волели да им екстемни левичари са својим фашистичким акцијама одраде прљав посао и неће никад осудити, али чак и они знају да је ово чист фашизам и да је то неодрживо. Па замислите да неком забраните да се креће! Ево ви сад хоћете негде да пођете са својим дететом и неко вам каже да не можете или не могу да прођу кола хитне помоћи, ватрогасна служба. Ко сте ви да ми не дате да прођем, да се крећем улицама свог града? - каже Вучевић.

Сви скупови нелегални, шака људи вапила за инцидентом

Вучевић каже да је у реду исказати политички став, али да начин мора бити у складу са законом. 

- Ниједан од скупова није био пријављен у складу са законом, значи ниједан није био легалан. Скупите се на неком тргу, а не да седамдесет људи блокира ауто-пут. Па замислите да 70 људи блокира пола државе? Друго, они су знали да имамо Скупштину странке и велики скуп у Арени, ми смо то месец дана раније најавили, нисмо имали страначке скупове готово две године због пандемије. И они тог дана, класичним фашистичким методама, покушавају да нас зауставе да дођемо, многоструко малобројнији и вапећи за неким инцидентом. Чак су неког несретног човека који је возио своју радну машину у Шапцу пребили, претили људима који хоће да прођу својим колима, физички насртали на њих, као да теже да изазову грађански рат - каже Вучевић и поручује да ништа од тога неће бити отварено јер је држава јача, увек ће реаговати и свако ко је кршио закон ће одговарати, поручује Вучевић.

Је ли демократија то што малтертирате људе?

Вучевић је упитао каква је то политика у којој се људима не дозвољава да мисле, да говоре.

- Ви причате о демократији? Како ви то тачно чувате Србију, воду и ваздух, реке и језера? Тако што блокирате путеве? Тако што малтретирате људе, заустављате живот, претите да ћете неког пребити? Па ви сте фашисти, а у Србији фашизам никада није прошао - каже Вучевић.

Он оцењује да иста група људи која се стално понавља етикетира све друге.

- А не дај Боже да се њима нешто деси, онда одмах креће исти наратив, исти коментари, ево репресија, полиција. Одмах крваве кошуље, а они гурају децу, инвалиде, труднице и уз све то велики хероји држе телефоне и снимају у нади да ће неко нешто да им каже па ће одммах рећи ево, видите ли шта нам кажу. Па народ вас најгоре псује, јер сте људима онемогућили кретање, зато што у суботу поподне не могу нормално да живе - каже Вучевић.

Унук Јеврема Брковића да прича о Србији? Па то је да се сви убијемо!

Градоначелник Новог Сада додаје да су грађани Србије после овога веома добро увидели ко је какав. 

- Замислите, унук Јеврема Брковића прича како Србија треба да изгледа? Па то је да се сви убијемо. Пошто је човек, нажалост, тренутно у мом Новом Саду, ја сам рекао кључну разлику између мене и њега – мој деда је погинуо за ову државу, а његов је растурао и ту почињу и завршавају се све разлике међу нама, ту је породични ДНК другачији, ту је кућно васпитање другачије, ту неко воли државу, а неко иде да је растура. 

Упитан да ли је све повезано са недавним демолирањем просторија Српске напредне странке у Новом Саду, Вучевић одговара потврдно и поручује вандалима да су велики јунаци и да стакла и зидови не узвраћају ударце, али да држава неће дозволити насиље.

 - Да ли су они покушали да умање успех Александра Вучића у Сочију, разговор са Путином? Па јесу, јер не знају шта више да раде, али грађани добро знају шта договори који су постигнути значе за нас – економску, енергетску и политичку сигурност и стабилност. То што се не разумемо сви у цену гаса и како се она одређује, не значи да се не разумемо кад добијемо месечни рачун да платимо грејање. Сад знамо да нам у зимској сезони, у току једне од највећих енергетских криза у новије доба, неће уследити поскупљења и знамо да ћемо имати довољно гаса, и за привреду, фабрике, да ћемо моћи да радимо. То је победа Србијем, оцењује Вучевић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)