ЗВЕЦКАЊЕ ОРУЖЈЕМ: Харис Силајџић преко Си-Ен-Ена позвао НАТО да пошаље војску на Дрину

Novosti online

26. 11. 2021. у 22:11

БИВШИ министар спољних послова БиХ Харис Силајџић позвао је, у разговору са Кристијан Аманпур на Си-Ен-Ену, НАТО да пошаље војску на Дрину и да „спречи Додика, Београд и Москву да поделе БиХ“.

ЗВЕЦКАЊЕ ОРУЖЈЕМ: Харис Силајџић преко Си-Ен-Ена позвао НАТО да пошаље војску на Дрину

Фото: Си-Ен-Ен принтскрин

На питање да ли верује Додику кад каже да неће ризиковати мир због независности РС, Силајџић је казао да Додик није искрен.

- Не верујем Додику. Да вам кажем, ово није само у вези Босне и Херцеговине. Они малтретирају читав регион, не само Додик, већ и Београд и Москва који га штите. Зато нам је потребна хитна пажња оних који могу нешто овде да учине - рекао је Силајџић, преносе медији у БиХ.

Додао је да су грађани забринути због могућности рата и да је БиХ потребан нови Устав, односно реформа која ће омогућити успостављање демократске државе.

- Велика већина грађана то тражи, дајте нам демократију, зашто је не можемо имати као остали грађани у Европи - рекао је Силајџић, додавши да „ратни злочинци труну у затворима, али да је њихов пројекат још увек жив“.

Казао је и да је „пројекат Велике Србије и даље жив“.

- Агенда је иста, а то је Велика Србија, и београдски режим је покретач свега овога и њихова идеологија је Велика Србија коју желе да добију силом. То је проблем целог региона, а не само БиХ. Демократија је у опасности у целом региону и ја не верујем шта сад говоре, јер пре пар дана претили су оружјем и сад купују време јер међународна заједнице делује споро. Треба нам акција и треба да заштитимо БиХ и регион од новог рата јер су они спремни за то - рекао је Силајџић.

Додао је Додик жели да подели БиХ и да „он заиста верује да то може спровести“.

- Предлажем ЕУФОР-у или НАТО-у да у Брчко и уз реку Дрину пошаљу војску јер одатле су долазили тенкови и војска у прошлом рату. Потребна нам је сила која ће превентивно деловати, а не лечити - рекао је Силајџић, преноси портал Кликс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)