ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА: Још 10 дана за пријаву за децембарску класу, поједностављен пријем у ВС, плата 35.000 динара

Танјуг

23. 11. 2021. у 17:26

КАНДИДАТИ који желе да добровољно одслуже војни рок под оружјем имају прилику да се у наредних 10 дана пријаве како би у строј Војске Србије стали још током децембра ове године, саопштило је Министарство одбране.

ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА: Још 10 дана за пријаву за децембарску класу,  поједностављен пријем у ВС, плата 35.000 динара

Фото МО Србије

У саопштењу се наводи да су, поред олакшаних процедура пријављивања за добровољно служење, значајно повећане плате, али и убрзан и поједностављен поступак за пријем у радни однос у Војску Србије за заинтересоване по завршетку служења војног рока.

Добровољно служење ће младим војницима бити и значајно финансијски исплативије јер ће, уместо досадашњих 22.000, у просеку месечно добијати око 35.000 динара.

Фото: Министарство одбране

Пријављивање за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре, осим у центрима Министарства одбране у јединицама локалне самоуправе од сада је могуће и преко портала е-управе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата, али и на око 1.500 шалтера Пошта Србије широм земље.

Више информација у вези са новим концептом добровољног служења војног рока са оружјем заинтересовани кандидати могу добити у центрима Министарства одбране у својим општинама или путем телефона које могу пронаћи на овом ЛИНКУ.

БОНУС ВИДЕО: ПРЕДСТАВЉЕНО БОРБЕНО ВОЗИЛО "ЛАЗАНСКИ": Отворен Сајам наоружања и војне опреме "Партнер 2021"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)