МИНИСТАР ВУЛИН: Рећи за Србију да је фашистичка земља је страшна и грозна увреда

Novosti online

16. 11. 2021. у 13:55

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да назвати Србију фашистичком земљом представља увреду за стотине хиљада убијених српских антифашиста који су се борили против нацизма и фашизма.

МИНИСТАР ВУЛИН: Рећи за Србију да је фашистичка земља је страшна и грозна увреда

Фото: МУП

- Рећи за Србију да је фашистичка земља или да у њој има фашизма који је подржан од стране власти није увреда само за Србију, само за власт, није увреда чак ни за ову генерацију грађана Србије. То је увреда за стотине хиљада убијених српских антифашиста који су се борили против нацизма и фашизма- истакао је министар Вулин у Скупштини Србије.

Нагласио је да су српски антифашисти свесно жртвовали своје животе знајући против чега се боре и каквом злу се супротстављају.

- За разлику од већине европских народа, српски народ никада није прихватио фашизам као сопствену идеологију као начин живота, као друштвено уређење. Српски народ се свесно супротставио фашизму и био је свесно спреман да плати цену- навео је министар Вулин, одговарајући на излагање посланика Странке демократске акције Санџака Ениса Имамовића.

Историчари данас, како је рекао, расправљају да ли је 27. март у политичком смислу био исправан или не, да ли је био продукт обавештајних служби, али да се око једног сви слажу, а то је да су сви Срби мислили да се фашизму мора дати отпор и да су сви до једног били уз отпор Тројном пакту.

- Рећи то народу који је толико крварио, говори да о том народу мислите лоше. То није политика, ово није политичко нагорњавање у коме тражите простор да узмете неки политички поен, што је легитимна ствар. Ово је увреда за сваког Србина где год он да живи- рекао је министар Вулин.

Нагласио је да у Србији фашизма није било ни 1941. године и да се са онима који су били на страни фашизма прво обрачунао српски народ.

- Ово је страшна и грозна увреда- рекао је министар Вулин, истакавши да неће да покушава да прави паралеле са тим шта се дешава у Хрватској, Босни и Херцеговини и неким другим земљама.

- Не занима ме шта се дешава код њих. Занима ме само да у српском народу и држави Србији не може да се говори о фашизму. Надам се да ће посланик (Имамовић) имати храбрости да се извини, као што је имао храбрости да каже тако страшну лаж- рекао је министар полиције и истакао да зна да то што Имамовић говори не мисли ни један једини Бошњак у Србији.

- Ни један једини Бошњак у Србији не мисли да је ово фашистичка земља, не мисли да је на било који начин дискриминисан и не мисли на било који начин да у овој земљи фашизма може бити- казао је министар Вулин и поручио суграђанима бошњачке националности да о њима нико, никад неће судити на основу изјава мржње и лажи које смо данас чули.

- Немојте да мислите да треба некоме да се извињавате за то. Ништа ви нисте одговорни за будалаштину и увреду која је овде изречена. Ни један Бошњак није одговоран за ову глупост која је изречена о држави Србији. Ви немате никакву одговорност за овакву глупост и лаж- истакао је министар.

Навео је да зна да сваки Бошњак мисли све најбоље о својој земљи и да сигурно не мисли да овде постоји фашизам или било шта слично.

- То је увреда и за мртве, и за живе и за оне који ће да живе. Ми постојимо на бољој страни света зато што су наши преци свесно жртвовали сопствене животе у борби против фашизма- закључио је министар Вулин.

БОНУС ВИДЕО:

КАКО ПРОВЕРИТИ РАДНИ СТАЖ: Јелица Тимотијевић из ПИО фонда у новој епизоди Фт1П

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)