СРБИЈА СПРЕМНА ДА РАЗГОВАРА: Завршен састанак са Лајчаком, сада је све на Приштини

Танјуг

16. 11. 2021. у 13:44

ДЕЛЕГАЦИЈА Београда завршила је нешто после 12 часова билатералне разговоре са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчком у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу.

СРБИЈА СПРЕМНА ДА РАЗГОВАРА: Завршен састанак са Лајчаком, сада је све на Приштини

Фото Тањуг

Разговори ће се наставити и по подне, али се очекује информација у ком формату ће они бити вођени, односно да ли ће се представници Београда и Приштине наћи за истим столом.

Састанак делегације Београда, на челу са директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем, са Лајчком трајао је сат времена дуже од предвиђеног.

Потврђено је да су кораци за формирање ЗСО били прво питање, као "питање свих питања", које је делегација Београда предочила на састанку с Лајчаком.

Истовремено, разговарано је и о другим ургентним темамама, енергетици, правосуђу, питању несталих, слободи кретања.

- Ми смо дошли да разговарамо и апсолутно смо спремни да разговарамо са Приштином. Зато смо овде. Сада је њихова конструктивност на испиту и да ли ће до директних разговора доћи, сада зависи искључиво од Приштине. Ми смо дошли у Брисел водећи се позивом ЕУ да данас разговарамо о формирању ЗСО, како је то најављено и у саопштењу ЕУ од 30. септембра - наводе у делегацији Београда.

Тренутно се делегација Приштине налази на састанку са ЕУ посредницима, а од исхода тог разговора зависи да ли ће бити трилатералног састанка по подне, или ће се разговори наставити билатерално.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГЛАВНА ВЕСТ У ХРВАТСКИМ МЕДИЈИМА: Милановић се спрема на рат са Србијом