СРБИЈA МЕ НЕ ПЛАЋА НИ ЦЕНТ: Ричард Гренел демантовао наводе да од Београда добија месечну накнаду

В. Н.

09. 11. 2021. у 20:20

НЕКАДАШЊИ специјални изасланик бившег америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел демантовао је тврдње да га Влада Србије плаћа за лобирање.

СРБИЈA МЕ НЕ ПЛАЋА НИ ЦЕНТ: Ричард Гренел демантовао наводе да од Београда добија месечну накнаду

Фото Танјуг

Он је истакао да га Влада Србије "не плаћа ни цент":

- Никада не треба веровати никоме ко је рекао тако нешто. То није истина.

Како су пренели приштински медији, аналитичар Душан Јањић изнео је за подгоричку Антену М тврдњу да Влада Србије Гренелу плаћа 100.000 долара месечно за лобирање:

- Ми чак плаћамо Гренелу 100.000 долара месечно, не знам зашто, када његов шеф није на власти.

Јањићеве тврдње демантовао је и државни секретар у Министарству спољних послова Србије Немања Старовић, оценивши да је наводно ангажовање Гренела за лоби услуге по цени од 100.000 долара месечно - "сулуда идеја":

- Наравно да нико из Србије не плаћа Гренелу 100.000 долара месечно. Тако сулуда идеја може настати једино када се склоност ка аутопројекцији поклопи са латентном грандоманијом. А на багателисање сопствене државе су нас такви већ навикли - навео је Старовић у објави на "Твитеру".

Интересантно је и да Јањић ниједном речју није "посумњао" да Гренел можда има неке пословне аранжмане са Тираном, где је тренутно, и то други пут за неколико месеци. Бивши амерички званичник био је у Албанији летос, а сада из Тиране објављује постове на својим друштвеним мрежама, поручујући да би "Американци требало да посете овај град и да су људи невероватни".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)