ПОЧЕТАК ВЕЛИКОГ ПРОЈЕКТА: Кинези добили грађевинску дозволу за деоницу НС—Келебија (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

28. 10. 2021. у 11:43

КИНЕСКЕ железнице у Србији добиле су данас грађевинску дозволу за наставак изградње брзе пруге у Србији, за радове на деоници Нови Сад — Келебија дугој 108 километара.

ПОЧЕТАК ВЕЛИКОГ ПРОЈЕКТА: Кинези добили грађевинску дозволу за деоницу НС—Келебија (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Д.Миловановић

Министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић уручио је генералном директору огранка Кинеских железница у Србији Џоу Сину решење о грађевинској дозволи за деоницу Нови Сад — Суботица — државна граница са Мађарском (Келебија).

Председник Србије Александар Вучић је указао да је тај пројекат практично био почетак сарадње Србије и Кине, велики пројекат који је одобрио кинески председник Си.

- То значи да за који дан крећемо у физичку изградњу тог дела пруге која ће да споји Србију са Мађарском и целом западном Европом - рекао је Вучић.

Поновио је да ће за три месеца возови од Београда и Новог Сада ићи новом пругом, а значај модернизације пруге ислустровао је речима "да је за нас 200 километара на сат, као кад ви у Кини идете маглевом 600 километара на сат".

Радови се тренутно обављају на деоницама од Београда до Старе Пазове у дужини од 34,5 километара, на којој раде кинеске компаније ЦЦЦЦ и ЦРИ, као и на релацији Стара Пазова — Нови Сад у дужини од 40,4 километра, коју гради руски РЖД Интернешнел.

Пруга од Београда до Новог Сада би, према ранијим најавама, требало да буде отворена за саобраћај до марта.

Момировић је решење уручио на пленарном састанку делегације Србије и Кине, који у Палати Србија предводе председник Србије Александар Вучић и државни саветник и министар спољних послова Кине Ванг Ји.

Фото: Д. Миловановић

 

Претходно су Вучић и Ванг имали тет-а-тет састанак.

Шеф кинеске дипломатије је у среду допутовао у дводневну посету Србији.

Комерцијални уговор о модернизацији и реконструкцији мађарско-српске железничке везе на територији Србије за деоницу Нови Сад — Суботица — државна граница (Келебија), вредан 943 милиона евра, потписан је 2018. године са конзорцијумом кинеских компанија "Чајна рејлвеј интернешенел" и "Чајна комјуникејшн констракшн компани" (China Communications Construction Company - CCCC ) и Инфраструктуром железнице Србије.

Уговор о кредиту за овај пројекат потписан је са кинеском Ексим банком.

Фото: Д. Миловановић

 

Пројекат изградње пруге за велике брзине између Новог Сада и Суботице обухвата трасу двоколосечне пруге и станице са објектима на прузи, реконструкцију и модернизацију железничких чворова Нови Сад, Врбас и Суботица, денивелацију укрштања пруге са друмским и пешачко-бициклистичким стазама, као и уградњу електротехничке инфраструктуре која омогућава безбедно одвијање саобраћаја пројектованим брзинама и увођење европског система управљања железничким саобраћајем.

Пруга Нови Сад — Суботица дуга је 108,2 километра и на тој траси биће изграђено укупно 49 подвожњака, надвожњака и сличних објеката.

Пројектом је предвиђена реконструкција девет железничких станица, (Нови Сад, Сајлово, Кисач, Степановићево, Змајево, Бачка Топола, Жедник, Наумовићево и Суботица), као и три нове станице са станичним капацитетима (Руменка, Врбас и Ловћенац). У Врбасу ће бити изграђен и вијадукт дужине 1,6 километара.

Пројекат модернизације пруге Нови Сад — Суботица подразумева примену европских стандарда интероперабилности.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

БОНУС ВИДЕО:

САСТАЛИ СЕ ВУЧИЋ И ВАНГ ЈИ: Пријатељство Србије и Кине је искрено и велико

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)