АНА БРНАБИЋ ЈАСНО РЕКЛА - У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА: Овако говори премијерка, а овако је причала Мариника Тепић

Новости онлине

27. 10. 2021. у 11:41

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић јуче је у интервјуу за еминентни часопис "Форин полиси" јасно рекла да у Сребреници није било геноцида.

АНА БРНАБИЋ ЈАСНО РЕКЛА - У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА: Овако говори премијерка, а овако је причала Мариника Тепић

Фото: Танјуг/Зоран Жестић/Слободан Миљевић

На критике да је декларацијом Влада порекла да се злочин догодио, Брнабић каже да је то погрешно протумачено, односно да Влада Србије негира геноцид, али не пориче да се у Сребреници десио ужасан злочин.

Србе већ деценијама покушавају да оптуже да су геноцидни народ који је колективно спровео наводни геноцид у Сребреници, а у таквим позивима нису предњачили странци, већ људи који су седели у нашој Скупштини и претендују на власт.

Тако је Мариника Тепић тражила да се препозна као кажњиво негирање геноцида и ратног злочина, нарочито када се то односи на наводне геноциде које су починили Срби.

- Ви се фрљате нечим што је толико тешка и озбиљна ствар као што је геноцид, а нисте у стању да препознате да геноцид није питање броја, него намере да се неки народ истреби и да нестане. А ми о томе имамо снимке, који сведоче о томе у хашком суду, да су грађани Сребренице одвајани на мушке и женске. Ту је та геноцидна намера - говорила је тада Мариника Тепић, покушавајући очигледно да целом српском народу наметне кривицу за геноцид.

Такође је српске генерале назвала срамотом Србије, апострофирајући пре свега генерала Владимира Лазаревића.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)