ВЈОСА ОСМАНИ ПОТПУНО ИЗГУБИЛА КОМПАС: Пуцају на Србе, па криве Русију!

Новости онлине

27. 10. 2021. у 07:51

ПРЕДСЕДНИЦА тзв. Косова Вјоса Османи поручила је да "ситуацију коју је Србија створила на северу Косова приликом недавне акције косовске полиције треба посматрати као покушај Русије да уништи све америчко и европско што је постигнуто у региону".

ВЈОСА ОСМАНИ ПОТПУНО ИЗГУБИЛА КОМПАС: Пуцају на Србе, па криве Русију!

Фото: Министарство одбране Републике Србије/Принтсцреен

Османи је истакла да се то мора сагледати у широј слици, него што је само питање дијалога између тзв. Косова и Србије.

- Ево руског покушаја да уништи све америчко и европско што је постигнуто на нашим просторима. Ово је велики сукоб и (тзв). Косово је место где се највише сукобљава на целом европском континенту, сукобљавају се руски интереси са интересима организација као што су НАТО, ЕУ и САД. Русија је заинтересована да се бори не само против нас, већ и против свих америчких и европских интереса у нашем региону, кроз нападе на (тзв). Косово, Босну и Херцеговину и Црну Гору - рекла је Османи.

Она се поново осврнула на изјаву европског министра спољних послова Бореља који је акцију полиције тзв. Косова на северу назвао "једностраном, некоординисаном и неприхватљивом акцијом", сматрајући да је она била пристрасна и да није заснована на истинитим информацијама.

- Такав високи званичник ЕУ треба да буде обавештен и да не дозволи да неко од других званичника жели да га дезинформише о истини. Тог дана било је врло лако проверити истину са терена. Када се од вас тражи да будете посредник у односима као што је дијалог између тзв. Косова и Србије, најмање што се може захтевати је независност или недостатак пристрасности у односу на једну или другу страну. Ипак, овде смо видели пристрасност за коју се надам да се неће поновити, јер је у супротности са било којим захтевом који је ЕУ постављала две деценије, односно стално су тражили од нас да се боримо против криминала и корупције, посебно на северу - закључила је председница тзв. Косова.

(Косово Онлине)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: "ТАЈ ЋЕ СНАЈПЕР НАШ ДА БУДЕ!" Погледајте како су млади Срби дочекали смену страже РОСУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)