ЂИЛАС ПЛАНИРА "КРЊИ" БОЈКОТ: Опозиција око лидера Странке слободе и правде још разматра план за наступ на изборима наредне године

Д. М. - С. С. Р.

27. 10. 2021. у 10:20

ДЕО опозиције окупљен око Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и даље тражи стратегију за наредне изборе, а као једну од идеја разматрају и план "парцијалног бојкота".

ЂИЛАС ПЛАНИРА КРЊИ БОЈКОТ: Опозиција око лидера Странке слободе и правде још разматра план за наступ на изборима наредне године

У току припреме за учешће на изборима / Фото Д. Миловановић

То би подразумевало да савез изађе на београдске изборе, али да не учествује у трци за републички парламент, као и да за председничке изборе истури независног кандидата иза којег би стао што већи број партија.

Први човек ССП Драган Ђилас изјавио је пре два дана да ће у наредном периоду одлучити хоће ли учествовати на изборима на пролеће наредне године, а и да ће "бојкот, уколико га буде, бити различит у односу на прошли". Он се није изјаснио шта то значи, али се, како незванично сазнајемо, то може да значи управо делимичан бојкот.

Бојан Клачар, из ЦеСида, сматра да је већ донета одлука да се иде на изборе, а да су поруке о некаквом другачијем бојкоту само остављање маневарског простора да се можда та одлука у неком тренутку променити:

- Део опозиције је одлуком да не изађе на прошлогодишње парламентарне изборе високо подигао лествицу и сада је мало теже објаснити бирачима зашто би учествовали на наредним изборима када већ поручују да се услови нису побољшали.

И оштре критике на рачун европарламентараца који су учествовали у међустраначком дијалогу као посредници - да су се одрекли европских вредности, које је изрекао Ђилас - Клачар тумачи више као поруку домаћој јавности, односно неку врсту објашњења за излазак на изборе: пробали смо све и, упркос томе што су сви против нас, борићемо се.

И раније се спекулисало да опозиција вага да ли да све карте баци на Београд, где по истраживањима имају нешто већу подршку него на државном нивоу. С обзиром на то да се бира и председник Републике, кажу аналитичари, добар резултат би могао да зависи и од јачине кандидата.

КОД ВУКА ОСТАВКА И ОДЛАЗАК

АДВОКАТ Боривоје Боровић поднео је оставку на место члана Председништва Народне странке Вука Јеремића. Боровић је објаснио да намерава да се у потпуности посвети адвокатури. Странку је у уторак напустио председник њиховог Одбора за привреду и предузетништво Владимир Ковачевић, како је рекао, јер није успео да наметне теме због којх се ангажовао, а то су привреда, финансије и економија.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (52)