ПРЕДСЕДНИК О УЧЕШЋУ БОКСЕРА ИЗ ПРИШТИНЕ НА ШАМПИОНАТУ У БЕОГРАДУ: Амбасадор Немачке није увек тако реаговао…

Танјуг

26. 10. 2021. у 19:09

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је вечерас да лично не види проблем у учешћу боксера из Приштине на шампионату у Београду, а да замерке немачког амбасадора у Приштини тим поводом показују колико је мало неким потребно да искажу своју приврженост једнима, а ненаклоност другима, и то на малим стварима.

ПРЕДСЕДНИК О УЧЕШЋУ БОКСЕРА ИЗ ПРИШТИНЕ НА ШАМПИОНАТУ У БЕОГРАДУ: Амбасадор Немачке није увек тако реаговао…

Фото: Танјуг/Раде Прелић

На констатацију да је Аљбин Курти протестовао због боксера са такозваног Косова, који су заустављени на административној линији, а немачки амбасадор у Приштини је то прокоментарисао речима да је то “затворени, а не отворени Балкан" и да Србија треба да буде кажњена, Вучић је одговорио:

- Лепо је што немачки амбабадор није реаговао када је забрањивано играчима од Црвене звезде до јуниора, омладинаца клубова, који су само хтели да играју фудбал.

Он је рекао да не зна шта је проблем, будући да су њихови долазили у централну Србију и да није било никаквих посебних проблема, а да су му људи из Боксерског савеза пренели да се боксери из Приштине нису пријавили или су правили представу на административном прелазу.

- Свеједно је. Да су ме питали, рекао бих да немам претерани проблем да учествују у спортском такмичењу - рекао је Вучић.

Приметио је да би, када бисмо терали “мак на конац”, и тако се понашали, то значило да не учествујемо ни на Олимпијским играма.

- Хвала немачком амбасадору што нас је упозорио. Зато ћемо још више да инсистирамо на Отвореном Балкану, иако би поједини амбасадори из Приштине желели да направе баш затворени Балкан - рекао је Вучић.

Он је додао да ће за неколико дана, по повратку из Глазгова, састати са Едијем Рамом и Зораном Заевим, како би наставили сарадњу у оквиру те иницијативе.

- То све показује колико је некима мало потребно да политичку приврженост једном или ненаклоност другом покажу на малим, неважним стварима - рекао је Вучић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

СНС ОБЕЛЕЖАВА 13. РОЂЕНДАН: Садња дрвећа код Парка пријатељства на Ушћу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)