ВУЧИЋ О РЕАКЦИЈИ ХРВАТА НА АЕРОДРОМ У ТРЕБИЊУ: "Све што важи за друге, не важи за Србију"

Novosti online

26. 10. 2021. у 18:56

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је у вечерашњем обраћању говорио и о аеродрому у Требињу и реакцији Хрватске на овај пројекат.

ВУЧИЋ О РЕАКЦИЈИ ХРВАТА НА АЕРОДРОМ У ТРЕБИЊУ: Све што важи за друге, не важи за Србију

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Он истиче да то није питање само аеродрома, већ питање свега.

- Није то питање само аеродорома, то је питање свега. То је аеродором који гради Република Србија, није важно што су написали "Вучићев аеродром". Све што градимо градимо за Србију. Неће припадати мени! Ја то не градим у приватне сврхе. Мени је нешто друго запарало уши и очи, а то је да је доказ наше експанзионистичке политике. Како је могуће да за то нису оптужили Немачку или Француску, све што важи за све друге не важи за Србију. Зато што је Србија данас много јача и то не могу да поднесу.

Председник је истакао да свакога дана има преко стотине негативних објава у хрватским медијима.

- Они су направили један договор, за шта имамо доказе, рекли су "наше виталне и регионалне интересе угрожава Србија и потребно је све што је могуће урадити да буде срушена што пре и тако ће Хрватска да се врати на прво место. Они то раде сваки дан, свакога дана има преко стотине негативних објава у хрватским медијима. Ту имате поделу, на оно што раде Хрвати и на оно што раде тајкуни Ђилас и Шолак. У региону од Вијести у Подгорици, Јутарњег листа у Хрватској, Клиx-а у Босни - рекао је Вучић.

- Све има само један циљ - како спустити снагу и домете Србије. То ме не секира,већ весели јер показује да смо снажни јер им толико сметамо. Притом, не знају шта је мој син урадио, али је важно да је мој син за нешто крив, а притом мој син за разлику од њихове деце не живи у апартману од три милиона фунти као нечија деца чија имена нећу изговорити.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: ПОЧЕТАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПРУГЕ: Вучић и Орбан на церемонији на Хоргошу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)