БИЋЕ СПРОВЕДЕНА ИСТРАГА: Борислав Новаковић се девет година није појавио на послу, а уредно прима плату од 78.500 динара!

Novosti online

25. 10. 2021. у 11:56

КАКО је потврђено "Новостима", Борислав Новаковић, функционер Народне странке и бивши градоначелник Новог Сада, запослен је у градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције, али већ девет година није виђен на радном месту.

БИЋЕ СПРОВЕДЕНА ИСТРАГА: Борислав Новаковић се девет година није појавио на послу, а уредно прима плату од 78.500 динара!

Фото Танјуг

Наиме, истакнути члан странке Вука Јеремића на свом радном месту се није појавио још од 2012. године, а висина његове зараде на месечном нивоу износи 78.431,89 динара.

Како сазнајемо, њега годинама нико није видео на послу, али га неко уредно чекира у управи.

Поводом навода ова Управа, а у којој је Новаковић запослен, спровешће интерну контролу ради утврђивања свих релевантних чињеница везаних за електронску евиденцију његовог присуства на раду. 

Новаковићу ово није први пут да га неко лажно чекира. Широј јавности је остао познат због „Афере Солун“ у Народној скупштини Републике Србије, односно гласања о Закону о раду децембра 2001, када није био у сали, а неко је користио његову посланичку картицу док је Новаковић био на службеном путу у Солуну.

Владимир Орлић: Некада "гласао" из Солуна, а годинама и на посао сваки дан "ишао" из Солуна

Народни посланик СНС-а Владимир Орлић није изненађен овим информацијама.

Ти "велики лидери" из Ђиласовог и Јеремићевог бившег режима све у животу раде на начин како су радили док су били на власти. Новаковић, који је некада "гласао" из Солуна, сад годинама и на посао сваки дан "иде" из Солуна, изгледа. Зато и не чуди што газде ове екипе данас народу нуде једино - да нас врате у прошлост. Боље од тога они једноставно не знају ништа.

Александар Марковић: Новаковићево неодговорно понашање за сваку осуду

Народни посланик СНС-а Александар Марковић такође није изненађен.

Баш чудно да је Бора Солунац поново предмет афере! Шалу на страну, нимало ме не изненађују ови наводи јер је реч о човеку који иза себе има позамашан број афера чији је актер био. Од чувеног гласања из Солуна, по чему је добио и надимак до разних финансијских малверзација док је обављао функције у новосадској градској власти. С друге стране, ово нам говори и о томе какав однос имају бивши досовци према радном месту,  државној управи, али и грађанима. Ако се испостави да су ови наводи тачни, а ја сам убеђен да јесу, треба хитно да покренути одговарајуће поступке против Новаковића. Овакво неодговорно понашање је за сваку осуду.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)