ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ДРАГИЦЕ ГАШИЋ ИЗ ЂАКОВИЦЕ: Самоћа ме убија, још увек ни у продавницу не могу да уђем!

Novosti online

24. 10. 2021. у 16:14

МАДА је прошло неколико месеци од њеног повратка у Ђаковицу, Драгица Гашић још увек не може ни у продавницу да уђе, како би се снабдела основним животним намирницама.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ДРАГИЦЕ ГАШИЋ ИЗ ЂАКОВИЦЕ: Самоћа ме убија, још увек ни у продавницу не могу да уђем!

Д.З.

Истиче да, ипак неће да напусти свој стан и да је захвална је (тзв.) полицији Косова што је све време чува.

- Да није полиције одавно бих напустила стан - почиње своју причу српска повратница у Ђаковицу.

Додаје да јсу полицајци 24 сата испред њене зграде и брину о њеној безбедности.

- Да ми нешто купе не смеју ни они, кажу да није њихова дужност да ми купују намирнице, него да ме чувају. Долазе и питају ме како сам и да ли имам неки проблем - каже Гашић.

Очекивала је да ће, након повратка у свој родни град, остварити комуникацији са некадашњим комшијама и истиче да је у тој процени погрешила. Због тога је додатно нарушила здравствено стање које је, додаје, ионако крхко, јер годинама болује од дијабетеса.

- Неопходно ми је да ми доктор да ми дође и обиђе ме, измери притисак и шећер. Мало сам и због психичког стања почела да се тресем, ваљда због самоће и страха. Убија ме та самоћа и слабо ми ко долази осим турских војника Кфора. Понедељком и четвртком дођу и њима се радујем - кроз сузе прича Драгица Гашић.

У снабдевању намирницама и основним животним потребама помаже јој и пријатељ Вуксан Гојковић из Клине.

- Пре је долазио сваки други дан, сад од викенда до викенда. Не ради нигде, нема пара за гориво, јер све то изискује трошкове. Чујемо се телефоном и пита ме како се сналазим. И он је у тешкој ситуацији, без плате и родитељи су му болесни - испричала је Гашић.

Посредством медија чула је за случај Марије Новаковић из Приштине, која је поднела захтев да се врати у свој родни град и стан који јој је тренутно узурпиран.

- Неће она да погреши ако се врати. У Приштини је другачији народ и културнији. Она ће боље да прође него ја - казала је Гашић.

Драгица Гашић је захвална људима добре воље, који јој помажу и пружају подршку. Потребни су јој столице и сто. Са доласком јесени и кишних дана настао је и нови проблем, јер део стана прокишњава и потребно је реновирање.

Локална власт у Ђаковици још увек не дозвољава уградњу нових блиндираних улазних врата, која је добила за стан, како би осигурала своју безбедност.

(Косово онлине)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ЗАСТРАШУЈУЋИ СНИМАК СА КОСОВА: Одјекују рафали, Албанци пуцају по Србима

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)