НЕЋЕ БИТИ БЛОКАДЕ НА ДРИНИ: Вучић открио три важне ствари које је схватио после састанка са Додиком

Novosti online

23. 10. 2021. у 19:51

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић каже да је из данашњег разговора са Додиком схватио три важне ствари.

НЕЋЕ БИТИ БЛОКАДЕ НА ДРИНИ: Вучић открио три важне ствари које је схватио после састанка са Додиком

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

- Под један, председник Додик је недвосмислено рекао да не постоји никакав хир РС да прави било какве проблеме, већ да су њихови потези реакција на то што се право на коришћење шума одузима од РС и предаје у руке Сарајеву. И оно што је за мене веома важно да је он спреман да разговара уколико би се тај проблем решио. То чини ми се лишава све оне који желе да кажу да је крив Додик или РС, и да нас уводи у нешто што је рационалан и прагматичан приступ - рекао је Александар Вучић.

Он додаје да разговор нема алтернативу, и да мора да се разговара са Бошњацима, и да једни и други морамо да напустимо снове о победи над оним другим.

- Разговарали смо и о Војсци Републике Српске, и ја сам пренео важне поруке људи из света председнику Додику. Драго ми је што је изразио спремност да саслуша мишљење других људи, и мислим да је важно да покушамо да сачувамо мир, али и да покушамо да покажемо да није РС никакав извор проблема, већ да смо сви у региону спремни да разговарамо. Србија ће се апсолутно супротставити, и нећемо се понашати у складу са било каквим санкцијама које би увели против било кога у Српској. Наш став је врло чврст и јасан. Нећу рећи да упозоравамо, али молим све да разговарамо и решавамо проблеме дијалогом. Србија се неће придружити санкцијама док сам ја председник, неће бити блокаде на Дрини - рекао је Александар Вучић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)