ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО ФОН КРАМОН: Да бринете за Србе осудили би 110 напада на њих

Танјуг

21. 10. 2021. у 20:13

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Петар Петковић данас је, реагујући на твит известиоца ЕП за Косово и Метохију Виоле фон Крамон која је написала да жели да сви Срби на КиМ буду заштићени, поручио да би, да јој је стварно стало до Срба, осудила 110 етнички мотивисаних напада на њих.

ПЕТКОВИЋ ОДГОВОРИО ФОН КРАМОН: Да бринете за Србе осудили би 110 напада на њих

Фото: Канцеларија за КиМ

- Да ли тако изгледа брига Виоле фон Крамон за Србе на КиМ - када Срећко Софронијевић добије метак док брине о својој породици? Да вам је стало до Срба ви бисте притисли ваше шефове у Приштини да формирају ЗСО и осудили 110 етнички мотивисаних напада на Србе - написао је Петковић на Твитеру.

Известилац Европског парламента за Косово и Метохију Виола Фон Крамон написала је раније данас на Твитеру да жели да косовски Срби буду заштићени што је више могуће, реагујући тако на изјаву директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, који је навео да је Фон Крамон прави од Срба на Косову легитимне мете.

- Желим да косовски Срби - и јужно и северно до Ибра - буду што је више могуће заштићени. Да не би било још једног случаја Оливера Ивановића, који због недостатка владавине права или неког другог "магловитог дана" на северу остаје нерешен - написала је она на Твитеру.

Петковић је претходно реаговао на изјаву Фон Крамон, која је у среду рекла да је акција косовских специјалаца на северу КиМ 13. октобра без сумње била потребна и да је Кфор био обавештен о њој.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ
 

БОНУС ВИДЕО: Срећко Софронијевић - Србин на кога су пуцали у Косовској Митровици

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)