ВУЧИЋ И РОТ: Србија остварила изузетан економски резултат - Немачка један од највећих инвеститора у нашу привреду

Novosti online

21. 10. 2021. у 08:30

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић и потпредседница Бундестага Клаудија Рот у данашњем разговору констатовали су да је Србија у последњих неколико година остварила изузетан економски резултат, али и напредак у разним областима политичког и друпштвеног живота, што је и Европска комисија препознала у свом најновијем извештају.

ВУЧИЋ И РОТ: Србија остварила изузетан економски резултат - Немачка један од највећих инвеститора у нашу привреду

Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

Они су се сагласили да су владавина права и зелена агенда једне од главних области у којима треба додатно да се ради при чему је Немачка спремна да се интензивније ангажује како би се убрзао процес реформи у овим сегментима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је истакао да је Србија окренута будућности, у којој су неки од приоритетних циљева унапређење економске сарадње са Унијом, а посебно са Немачком.

Он је рекао и да је Немачка један од главних економских партнера наше земље и један од највећих инвеститора у српску привреду, као и први спољнотрговински партнер.

Вучић је захвалио потпредседници Рот на томе што ће данас посетити Крагујевац, где ће у Шумарицама присуствовати обележавању Дана сећања на српске жртве у Другом светском рату и 80. годишњици од стрељања 3.000 недужних цивила, којима ће одати почаст како би нагласила значај заједничког сећања.

Потпредседница Бундестага упознала је председника Вучића са актуелном политичком ситуацијом у Немачкој након одржаних парламентарних избора, те је изразила наду да ће учешће партије Зелених у новој Влади Немачке помоћи у реализацији "Зелене агенде за Западни Балкан", која је усвојена у Софији прошле године, а за коју су већ опредељена средства из фодова ЕУ.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Вучић у Алексинцу: Отварање погона у фабрици Магна

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)