СРАМНА ПРЕСУДА СРБИНУ: Суд у Приштини пресудио Арсићу - ускратио право на правичан процес

Д.Зечевић

20. 10. 2021. у 22:02

ОДЛУКА такозваног Врховног суда Kосова да потврди осуђујућу пресуду Ненаду Арсићу, Србину из Чаглавице, нови је у низу доказа пристрасности судских инстанци из Приштине.

СРАМНА ПРЕСУДА СРБИНУ: Суд у Приштини пресудио Арсићу - ускратио право на правичан процес

Фото: П. Милошевић, Танјуг

Наиме, Канцеларија за Косово и Метохији сматра да је недопустиво и срамотно да се Србима на Косову и Метохији ускраћује право на правично суђење и да се они прогањају и терете по тајним оптужницама и осуђују на вишегодишње казне затвора, без чврстог утемељења на доказима, уз бројне повреде њихових права.

-Ни такозвани Апелациони, ни такозвани Врховни суд, уопште нису разматрали став Арсићеве одбране о потпуно противречним исказима оштећених у овом случају, иако су двојица оштећених у својим изјавама наводили потпуно различите верзије истог догађаја -наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију и додаје да Арсићев одвокат већ припрема жалбу такозваном Уставном суду, такозваног Косова, у коме ће изнети и ове аргументе, али и друге процесне повреде у случају Ненада Арсића.

Иначе, Ненад Арсић је осуђен на шест година затвора због наводног ратног злочина односно јер је како га терети оптужница “приморавао комшије Албанце да пију ракију и певају српске песме”.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

БИЈУ РАФАЛИ, ПСУЈУ НАМ МАЈКУ СРПСКУ: Потресна исповест старице из Рудара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)