БЕЗ ЗСО ДО КРАЈА ГОДИНЕ, НАПУШТАМО ПРИШТИНСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ: Српска листа поручила – преговори морају да почну до новембра

Д. ЗЕЧЕВИЋ

16. 10. 2021. у 17:17

НА конференцији за новинаре коју је одржала Српска листа указано је да је безбедносна ситуација на северу Космета веома забрињавајућа, а поготово после упада специјалаца РОСУ у Звечане и Косовску Митровицу.

БЕЗ ЗСО ДО КРАЈА ГОДИНЕ, НАПУШТАМО ПРИШТИНСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ: Српска листа поручила – преговори морају да почну до новембра

Фото: Д. Зечевић

Најуже руководство Српске листе данас се састало са председником Србије Александро Вучићем. Упркос томе што су изнели своје мишљење – да имају пуно разлога да не би требало да учествују на сутрашњим кососким изборима, ипак су дошли до заједничког става да ће изаћи на изборе како би заштитили интерес свог народа и борили се за право на опстанак.

- Будући да је предизборна тишина нећу поручити грађанима за кога да гласају, јер они то знају, али ћу их позвати да најмасовније до сада изађу на изборе, јер су нам више него икада потребни слога и јединство – рекао је председник Српске листе Горан Ракић, који је истакао да ће СЛ изаћи на изборе како би тиме показала и да поштује Бриселски споразум.

Он је додао да ће, уколико од почетка новембра не почну разговори о формирању Зајединице српских општина, као и уколико се ЗСО не формира до краја године, Срби са севера Космета да напусте све приштинске институције.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)