У СУРЕТ ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА НА КИМ: Милан Радојевић - Да пошаљемо поруку заједништва и Приштини и међународној заједници

Д. ЗЕЧЕВИЋ

15. 10. 2021. у 21:40

ОСИМ бројних инфраструктурних пројеката који се већ реализују и приводе крају, али и које тек планирамо да спроведемо, много је битније да обезбедимо и покажемо јединство и заједништво и да пошаљемо поруку и Приштини и делу међународне заједнице да се српски народ није уморио од борбе за правду, слободу кретања, говора а пре свега право на живот на овим просторима.

У СУРЕТ ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА НА КИМ: Милан Радојевић - Да пошаљемо поруку заједништва и Приштини и међународној заједници

Фото Д. Зечевић

Овим речима Милан Радојевић, кандидат Српске листе за градоначелника северне Митровице на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији 17. октобра објашњава суштину политике Српске листе чији је кандидант на предстојећим изборирима за првог човека северне Митровице.

И док понавља политику континуитета и резултате које је Српска листа имала претходних година уз подршуку председика Александра Вучића и Канцеларије за КиМ, Радојевић истиче да се без стабилне политичко-безбедносне ситуације не може говорити о улагањима у инфраструктуру и капиталне пројекте.

ПОЗИВ ГРАЂАНИМА

- КАО много пута у пришлости Митровчани су били јединствени у обдрани свог града и овога пута их позивамо да јединствено пошаљемо одговор Приштини и дамо подршку Српској листи - поручује Радојевић позивајући суграђане да, како истиче, тако подрже српско јединство.

- Уз огроман труд и залагање председника Вучића и подршку државе Србије упркос сталним притисцима и нападима успевамо да не подлежемо провокацијама, већ да сачувамо мир како бисмо могли да се фокусирамо на броје инфраструктурне пројекте од којих су круцијални набавка медицинске опреме и возила за Клиничко-болнички центар, изградња моста који повезује магистрални пут Приштина-Рашка са Митровицом, реконструкција школа, попут Медицинске и Техничке школе где су обновљене радионице, набавка опреме, изградња Спортског терена код Школе Бранко Радичевић, набавка опреме за музичке и информатичке кабинете... - наводи неке од битнијих активости у протеклом периоду Радојевић.

Он посебно истиче реконструкцију фасада на зградама углавном улици Краља Петра и улици књаза Милоша чиме се доприноси очувању енергетске ефикасности станара. Као један од најзачајнијих пројеката у нарендом периоду, али и последње две деценије, Радојевић издваја то што ће након Хале Спортова, Митровчани добити и Културни Центар, а културни радници и уметници свој дом. Средства за ове намене обезбеђена су, каже ,из Развојног фонда за север а камен темељац биће положен наредних пад дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)