ШЕШЕЉ УПОЗОРАВА: Британци стоје иза напада РОСУ и спремају велико зло на Балкану, оружани сукоб врло могућ

Novosti online

14. 10. 2021. у 11:39

ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да је врло могуће да дође до рата на Косову и Метохији, имајући у виду да су Албанци јуче пустили српску крв, пуцајући ненаоружаном Србину у леђа.

ШЕШЕЉ УПОЗОРАВА: Британци стоје иза напада РОСУ и спремају велико зло на Балкану, оружани сукоб врло могућ

Фото: ЕПА/Коча Сулејмановић

- Све је то урађено у режији британских дипломата који су стационирани у Приштини. Ја очекујем да ће се такве ситуације понављати. Они једноставно опипавају пулс Србије. Србија је јуче дала још одлучнији одговор и Срби са севера Косова и Метохије су добили гаранцију да их Србија неће оставити на цедилу - рекао је Војислав Шешељ.

Шешељ за портал ало.рс каже да је очигледно да Британци спремају велико зло на Балкану, а да Срби морају остати чврсти и непоколебљиви.

Председник СРС претпоставља и да је председник Србије Александар Вучић мислио на Велику Британију када је рекао да иза напада стоји једна западна држава која није у ЕУ, али објашњава да није са њим разговарао.

- Ја имам поуздане информације да се ради о Британцима. Знате да сам ја добро информисан - рекао нам је лидер радикала.

Српско стрпљење је на измаку

Шешељ подсећа да је Србија добила усмену гаранцију од НАТО-а да "полиција" лажне државе неће ићи на север Косова и Метохије.

- А они шаљу специјалне јединице и то их шаљу да опљачкају апотеку! Да су нашли нешто недозвољено у апотеци, то би цео свет знао. Они блокирају "границе", а апотека мора бити снабдевена лековима. Они спречавају и вакцинисање Срба са Косова и Метохије, а сад би и потпуно без лекова да их оставе! Шта су тамо нашли још? "Плазма" кекс, воћне сокове... - рекао је Шешељ.

Фото: Новости архива

Председник СРС залаже се да се од СБ УН тражи да се могућност из Резолуције 1244 реализује и да се до 1000 српских војника и полицајаца распореди у срединама на Косову и Метохији које су претежно насељене Србима.

Врло је могуће да дође до оружаног сукоба, упозорава Шешељ.

- Српско стрпљење је на измаку. Јуче је и крв проливена! Мало је фалило да човек погине! За длаку су му спасли живот. Погођен је метком у леђа! Није представљао никакву опасност за те Албанце. Гађали су човека у леђа - објаснио је Војислав Шешељ.

Сценарио сукоба

У случају сукоба Шешељ сматра да би било довољно да се српска војска стационира у срединама на Косову и Метохији које су претежно насељене Србима.

- Ту има 10 општина, али има још села која нису укључена у те општине. Залажем се за то да се Гораждевац прогласи општином и да обухвати и Пећку патријаршију - рекао је Шешељ, подсећајући да Гораждевац има копнену везу са севером Косова и Метохије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)