ВУЧЕВИЋ: Колувију нико не аболира, али мора се истерати на чистац по чијем налогу му је тражено да оптужи Андреја Вучића

Novosti online

10. 10. 2021. у 14:49

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић је говорећи о актуелној политичкој систуацију, али и "афери Јовањица" и покушају дискредитовања председника Александра Вучића и његовог брата Андреја, изјавио да је, као и највећи део јавности, такве вести примио с бригом и неверицом али и с дозом разочарања што нам се такве ствари дешавају.

ВУЧЕВИЋ: Колувију нико не аболира, али мора се истерати на чистац по чијем налогу му је тражено да оптужи Андреја Вучића

Фото: Град Нови Сад

Вучевић је гостујући на каналу Инфо 24, поводом најновојих информација у афери Јованица, рекао да као човек мора да остане загледан дубоко са собом како је могуће да неко тако злопотребљава систем.

- Још 2019. сам покренуо то питање политички, а затим касније и правнички кривичном пријом којом би се испитали сви наводи. Зато су ме тада и напали због кривичне пријаве јер су схватили шта смо хтели да урадимо. А, хтели су да представе као један циркуски потез. Мој циљ је био да на правнички начин целу ствар истерамо на чистац, да цела ствар добије правни оквир, а не да се медијски пресуђује. Та кривична пријава је натерала тужилаштво да испита те наводе који су и утврдили да Андреј и Александар Вучић немају никаве везе са Јованицом и Колувијом. Притом ту је још један правни нонсенс да они који су били против кривичне пријаве поднели допуну исте. Добро је да смо у тој првој интеракцији успели са да покренемо тужилаштво, да се не сведе све на медијске спекулације. Утврђено је технолошком провером да нема никакве комуникације између Колувије и Андреја Вучића. Та лажна прича је потпуно раскринкана – нагласио је Вучевић и додао:

- Али у исто време кад и случај Јовањица, дешава нам се афера прислушкивање и клан Беливук и неспорно је да путеви воде ка истом центру. Сада када Колувија излази из притвора дешава се оно што је провејавало да је Колувија уцењиван, притискан, охрабриван да у причу увуче Андреја Вучића, па тако и председника Вучића. Да је њему саветовано из кабинета министра полиције, и то док је у притвору, а не на слободи. Колувију нико не аболира, према њему се води поступак који се води, али чекајте да видимо ко је Колувију терао да оптужи брата председника. Да ли су исти људи материјал дали и овом несрећном Алексићу. Мени делује да је то иста рука писала и понуду да оптужи Андреја читај Александра и она која је писала синопсис за Алекисћеву конференцију, а та рука је, сигуран сам, из система власти – сматра Вучевић.

Сви путеви воде ка истом центру, али риба смрди од главе

На конкретно питање да кроз све ове афере провејава име Небојше Стефановића, Дијане Хркаловић, па сад и директора полиције Ребића одговара да је природно да пада сумња, јер то потиче из вашег најближег оружења и то траје у континуитету и то није један усамљени случај.

- С друге стране, имате криминални клан Беливук који постаје потпуно доминатан и који у неки сегментима се понаша да је део система власти. У јавности се стиче утисак да су недодирљиви, а ту је и покривалица ФК Партизан и опет све то води ка делу министраства МУП. Добра ствар је што је минисар Стефановић рекао да је ће ићи на полиграф за разлику од Дијане Хркаловић – каже.

Промене на боље у МУП од када је на челу министар Вулин

Што се тиче одговорности Небојше Срефановича, Вучевић објашњава да ту има више аспеката одговорности.

- Најтежи је део који се тиче правне одговорности која у овом тренутку на неком далеком штапу. Не призивам је и не прејудицирам је али постоји политичка и она која је најјаснија, а то је морлана одговорност. Он је неко ко је један од најближих сарадника Александра Вучића ко је од њега добио огромно поверење, који је имао ресор који је морао да брине о свим грађанима Србије па и председнику. А каква се порука ако се прилушкује председник Србије и ако се прати брата председбика... Сви ови догађаји су стављени под једним кишобраном, али питање чији је кишобран. Чињеница је да су промене и спречавање почело је од доласка у МУП министра Вулина. Риба смрди од главе. Несумњиво је да је кабинетски део опозиционих тајкунских медија од дела МУП добијао информације. Читао са, те матертијале то је полицијски рукопис, био сам 12 година адвокат занм да препознам... – нагласио је.

Напредњаци се суочавају са проблемима, неки стављају ствари под тепих

Вучевић на питање колико људи у СНС истински пружа подршку председнику Вучићиу каже да је чињеница да се сви боре истом јачином.

- Поносан сам што СНС има снаге да отворено прича и што не гурамо ствари под тепих. И да смо са свим манама бољи од других, нарочито оних политичких снага које су владале деценију. Пред нама је Конгрес где ће се бирати ново руководство. С друге стране, долазе нове генерације, не мозете 13 гиодина никога да не мењате. Нико не може да има искуство ако му не дате шансу. Очекујем да ћемо изабрати нове лидере, остаје да ли да бирамо председника странке на конгресу или да странка бира предсеника странке по завршетку председмичких избора.

Вучића за председничког кандидата, то је наша морална обавеза

Мој став је да председник Вучић буде што пре и званични кандидат СНС за шефа државе.

- То је наша морална обавеза према истинској и пристојној Србији. Ми бољег кандидата немамо. То не говорим да би се додворио Александру Вучићу или да ко папагаји научимо и понављамо текст напамет , већ је то суштински тако. Србија нема бољег кандидата и то треба јасно и гласно да кажемо.

Двоструки аршини опозиције, иста матрица као у време фашизма

- Што се тиче опозиције Вучевић је мишљења да део опозиције има двоструке аршине, јер с једне стране, релативизује поступак сина Борисалава Новаковића, а с друге стране Данило Вучић се напада константно па чак и у парадоксалној ситуацији када се слика са куварима. Зашто то ради син Боре Новаковића, у два ноћу разбија просторије месног одбора СНС? Зато што расте у окружењу где се пропагира насиље. Његов отац агитује да ми сви завршимо на респиратору када се отвара ковид болница, његов отац се туче с полицијом, упада са Јеремићем у Председништво...Њихова агресија произлиази из тог кукавичлука. Они праве замену теза јер је његов отац прогоњен и да је видео плакате са његовим ликом. Па шта да ради Данило Вучић? Да баци нукеларну бомбу?!, Па и моји плакати које је лично постављао Бора Новаковић полепљени су по граду. Али ја моју децу не учим да било кога мрзе и нападају. Ово што ради део опозиције је иста матрица као у време фашизма. Не само релативизацију вандалског чина него и правдање. С друге стране, Данило Вучић је млад човек који је десет година под једном гаражном паљбом оптужби, праћења, сликања. Десет година је породица Вучић је доживљава голготу. Можете да се саосећате, имате емпатију, али не може да схватите ако то лично не доживите. Они проживљавају један емотивни породични пакао. И то се се ради смислено.

Није Чанак синоним за политику у Војводини

На питање да прокомонтерише потез Ненада Чанка с којим су у коалицији у граду а који је дао отворену подршку Милу Ђукановићу одговара:

- Ми Срби у Војводини никада нећемо разумети зашто је Ненад Чанак синоним за политику у Покрајини. СНС је на прошлим изборима добила преко пола милиона гласова. Апослутно смо доминантна политичка странка. СНС је узела странку Ненада Чанка да у Новом Саду брине о водоводу и канализацији, а не да шири барјаке. Да било ме је срамота што је био на Цетињу, али он је тамо представљао себе. И немојте му давати на значају да је представник Војводине – закључио је Вучевић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Отварање фабрике у Новом Саду

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)