БОЈКОТ ПРОПАО, СВАЂЕ ОСТАЛЕ: Већина странака у опозицији неће игнорисати изборе на пролеће, после одлуке Двери да уђу у трку

С. С. Р.

05. 10. 2021. у 10:23

ФОРМАЛНОМ одлуком Двери да ће учествовати на изборима на пролеће следеће године, и званично је потврђено да се бојкот са претходног гласања - неће поновити.

БОЈКОТ ПРОПАО, СВАЂЕ ОСТАЛЕ: Већина странака у опозицији неће игнорисати изборе на пролеће, после одлуке Двери да уђу у трку

Ђилас и Обрадовић / Фото Танјуг

Од овог вида политичке борбе највероватније ће одустати и преостале партије дела опозиције, а весник тога је што је блок око ССП Драгана Ђиласа, као и "Не давимо Београд" и Заједно за Србију објавио платформе о начинима на који ће водити кампање.

Бојкот је прошлост, али су свађе у редовима опозиционара остале.

После објаве Двери да су на Главном одбору у Чачку одлучили да излазе на изборе на свим нивоима и да ће председнички кандидат бити лидер Бошко Обрадовић, део опозиције је оценио да је изашао рано са овом одлуком и да је требало да сачека крај дијалога о изборним условима.

- Шта је спорно у одлуци Двери да ако нема заједничке изборне листе и заједничког кандидата опозиције, на следеће изборе излазимо самостално? То је једино логично. А то што упоркос свему идемо на изборе, јер нема ништа од новог бојкота и улице, то ће ускоро сви поновити - рекао је Обрадовић.

Ако се по јутру дан познаје, јасно је да ће се до заједничког наступа тешко доћи. Јер, блок око ССП предлаже да проевропске странке у Београду иду заједно, што су из "Не давимо Београд" и ЗЗС одбили, уз предлог да се прави постизборна коалиција, а да првог човека престонице да партија која освоји највише гласова.

Лидер СДС Борис Тадић више пута је указао да је изношење платформи по медијима и у јавности бесмислено, да су за победу против Александра Вучића неопходни заједнички договор и стратегија, а да је број колона мање битан за успех.

Он је критиковао опозицију да се не баве политиком него техничким аспектима и да о опозиционим споразумима не треба да се расправља у јавности, већ да се изађе са њима, после договора:

- Да ли је ишта у последњих десет година било успешно у политичком раду, да ли је иједна акција била успешна? Окруживање РТС, упад, па нису знали како да изађу, па куцање на врата Председништва, па су хтели да се бију са Вучићем. Бесмислице.

Запратите Нпортал на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)