ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ ДУБАИЈА: Наредни дани ће све показати, ова хистерија је пример како се приче фабрикују

Novosti online

03. 10. 2021. у 13:25 >> 13:51

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се грађанима из Дубаија, где се одржава Светска изложба “Еxпо 2020 Дубаи“,

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ИЗ ДУБАИЈА: Наредни дани ће све показати, ова хистерија је пример како се приче фабрикују

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

- Јуче смо имали 3.000 посета, Србија је представљена на добар начин, кроз дигиталне технологије – истакао је он.

Вучић се захвалио шеику Мохамеду бин Заједу на посети српском павиљону.

- Добићемо врло добре лекове за корону. Видећемо да ли то можемо да приуштимо.

- Ми већ преговарамо са Фајзером око њихових таблета, и оне су доста скупе. Живот је најскупљи са друге стране - рекао је председник и нагласио да је лечење пацијената оболелих од ковида изузетно скупо.

– Разговарали смо и о Београду на води. Само погледајте Београд на води, сами видите какав је то развојни пројекат за целу земљу. Лични односи су важни, то пријатељство је веома важно. Он је увек добродошао у Београд, добија фотографије и зна како иде и како напредују ствари – каже председник.

Председник је најавио и гостовање на Бледском форуму за Западни Балкан на ком ће бити и Меркелова и Макрон.

- То отварање врата, нових хоризоната и за привреднике и за наше људе - рекао је председник и додао да свет више није поларан, односно да не постоји само Америка више као сила, већ да постоје ЕУ, Кина, Русија.

- Наше је да са другим земљама градимо односе и да се не нађемо притешњени у нечемо што је "хладни рат" између САД и Кине.

О Колувијином интервјуу

- Ја сам синоћ био миран и данас сам веома миран. Миран сам две године слушајући такве неистине. Кажете, припрема се ослобађање некога ко је две године провео у притвору?! Какво ли је то ослобађање, а тек му суђење почиње?! Замислите, моћни диктатор није хтео да интервенише да неко буде пуштен из притвора. Никада се нећемо мешати у то, сви ће да раде свој посао у складу са законом и у складу са уверењем.

- Овде се нешто друго догодило. Хистерија је наступила и ту и код појединих полицијских службеника, зато што су мислили да су све лепо спаковали. И да је било уреду да могу да оптужују нечију породицу, и неке друге људе, да могу да чине шта год хоће и да никада неће стићи одговор. Управо ту се поставља питање - чему толика нервоза?! Што не обавестите јавност да су ти који су говорили о позиву моме брату на суду изгубили? Што не кажете да су судски доказани лажови? Што не кажете да је вештачењима утврђено да никаквих позива није било.

- Јел стварно верујете да је то објављено зато што је то смилио неки не нарочито брилијантни ум из бившег режима? Није, компликованија је то акција била и зато је нервоза тако велика. Она прераста у хистерију, нисам је очекивао на такав начин, надао сам се да ће бити мало паметнији и да ће пробати да се извуку, али они никада не пропусте шансу да покажу како нису били у праву.

- Ничим нисам бранио Колувију нити ћу да га браним. Осим што мислим да је важно да се испита то што је он говорио. Јер ако кажете да је полицајац рекао то и то, а тај полицајац каже нисам и полицајац оде на детектор лажи и покаже се да је Колувија лагао, ми ћемо рећи да је Колувија лагао. Онда ћемо рећи да је то измислио неко из бившег режима, а то што је измислио неко из бившег режима, то није као да је неко из врха државе.

- Ја верујем да ће се ускоро сазнати пуна истина и ја мсилм да је то важно.

- Наредни дани ће све показати - рекао је председник.

- Сва ова хистерија и нервоза вам показује како се код нас приче фабрикују.

О хрватским медијима

– Добио сам клипинг хрватских медија. Хрватска је била доминантна у региону, тресли су се сви из бившег режима и улизивали су им се, нису обележавали Олују. Рекли су да сам дао ултиматум НАТО-у 24 сата да се повуче, па се запитате је л’ вас мало срамота? Неће бити лошије Србије. Они мисле ми ћемо да се тресемо од страха шта ће они да ми кажу пред Меркел или Макроном. Они кажу сад ћемо да вам блокирамо поглавље или кластер. Добро, и? Своју земљу да понижавамо због вас, не пада нам на памет. Какве су то бруталне лажи, кажу да учимо децу у школи да само српски језик постоји – рекао је председник.

О проблемима у вези са несташицом електричне енергије

– Нисам вам рекао податак, власници једне цементаре у Србији да ће морати да дигну цене ако порасте цена струје. Оде камен у небеса, креч, цемент, да не причамо о гасу, угљу, електричној енергији. Формираћемо ту велику радну групу. Видите да се и Кина суочава са несташицом електричне енергије – подвукао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

ОЗБИЉНИ ЉУДИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ТЕШКА ВРЕМЕНА Вучић: Мој посао је да бринем о Србији и обезбедим довољно хране и енергената