ВУЧИЋ У ДУБАИЈУ НА ОТВАРАЊУ СРПСКОГ ПОСЛОВНОГ ХАБА: Ово је шанса да наши производи нађу место на тржишту Емирата!

Novosti online

02. 10. 2021. у 16:20 >> 16:22

У ПРИСУСТВУ председника србије Aлександра Вучића данас је у Дубаију отворен бизнис хаб Србије у оквиру светске изложбе ЕКСПО 2020.

ВУЧИЋ У ДУБАИЈУ НА ОТВАРАЊУ СРПСКОГ ПОСЛОВНОГ ХАБА: Ово је шанса да наши производи нађу место на тржишту Емирата!

Фото: Д.С.

Председник је овом приликом поручио да је логистика која се пружа привредницима јако важна, као и прављење контаката, послова и пријатељстава.

- Некада је важно и прво склопити пријатељство које у будућности доноси резултате. Сигуран сам да ћемо направити нешто опипљиво за нашу земљу. Емирати су пријатељска земља и ово је тренутак да наши производи нађу место на тржишту Емирата, али и земаља у региону и даље ка Далеком истоку. Одавде можемо да направимо пробој ка Индији, Кини, Пакистану... - рекао је Вучић.

Већи проблем од короне тренутно је, каже председник, енергетска криза која је највећа у последњих 20-30 година.

Јуче смо, каже, пустили гас кроз Србију, што је важна вест за цену гаса и струје.

- Желим вам да успете, да продате што више производа, отварајте врата Србије да би земља ишла напред јер се плашим јако енергетског удара.

Председник је у петак после отварања српског павиљона, рекао да се на тој глобалној манифестацији приказује како Србија треба да изгледа и промовише наша креативна индустрија, која бележи извоз од 3,5 милијарди долара, а запошљава 127.000 људи.

- Добро је што смо дошли у Дубаи, што смо представљени на овакав начин. Видео сам друге штандове, срећни смо што смо уложили много новца, али смо направили на начин да се поносимо извукли оно најбоље из српске историје, културе, и приказали на најмодернији начин - рекао је Вучић и честитао Влади Србије на свему што су урадили.

Чадеж: У наредних шест месеци више од 1.000 фирми из Србије овде ће имати састанке са представницима компанија из целог света

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је рекао да ће ту у наредних шест месеци више од 1.000 великих и малих фирми из Србије имати састанке са представницима компаније из целог света.

Српски пословни хаб је отворен у оквиру одржавања највеће Светске изложбе ЕКСПО 2020. у Дубајиу.

Председник индустријског парка Дубаји саут уручио је сертификат о отварању српског пословног хаба Марку Чадежу, који је захвалио пријатељима из УАЕ и истакао да је тај простор за привреднике из Србије отворен захваљујући државничким везама Вучића.

Чадеж је рекао да је већ дошло данас више од 100 привредника из Србије, а да ће остали доћи касније и да ће имати састанке са фирмама Емирата, САД, Швајцарске.

- Наш тим вам је на располагању да вам помогну да дођете до нових посова, да искористимо ту шансу. Нема зуно земаљаа који имају овакав простор да направе нове послове - рекао је Чадеж.

Позвао је и мале и средње фирме из Србије да дођу и искорите ту прилилку и нагласио да хаб није само за велике компаније.

- Ми ћемо вам помоћи да направите посао - поручио је Чадеж и додао да је са тим хабом отворен пут за нове послове, пријатељства и партнерства.

Иначе, тема наступа Србије на Светској изложби у Дубаију је "Србија ствара идеје - Инспирисани прошлошћу, креирамо будућност", а сам програм наступа је поверен националној платформи "Србија ствара".

БОНУС ВИДЕО - ВУЧИЋ У ДУБАИЈУ: Председник се уписује у књигу утисака

 

Запратите Нпортал на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

ВУЧИЋ ДАНАС И СУТРА У ДАВОСУ: Председник Србије на састанку Светског економског форума