ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Вучић почасни грађанин Јагодине

Novosti online

01. 10. 2021. у 14:52

ОДБОРНИЦИ Скупштине града Јагодине су данас једногласно донели одлуку да се председник Србије Александар Вучић прогласи за почасног грађанина града Јагодине.

ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Вучић почасни грађанин Јагодине

Д.Миловановић

Поред Вучића, титулу почасног грађанина Јагодине понеће и власник немачке компаније Фишер, професор Клаус Фишер, који је у Јагодини отворио једну фабрику, а наредне године отвориће другу и тренер Женског рукометног клуба Јагодина Драган Марков, који је предводио ЖОРК Јагодину у највећим успесима у историји колективног спорта у Јагодини, освојивши три шампионата Србије за редом, три Купа Србије, два Супер купа и Свесрпски куп.

- Председника Србије Александра Вучића смо предложили за почасног грађанина града Јагодине не само зато што је створио услове да сваки град и општина у Србији могу да доводе инвеститоре, да граде фабрике и отварају нова радна места већ и зато што Србија под његовим вођством чува мир и стабилност на Балкану и што међународни односи наше земље нису више као што су некада били, него су најбољи у историји. Видели смо протеклих дана каквој је провокацији Србија била изложена од стране косовских Албанаца, који нису смели да уђу са дугим цевима на север Косова и Метохије. Очигледно је да су косовски Албанци добили зелено светло од неке државе, а разлог такве врсте напада на Србију је брз економски раст Србије, да би нас успорили и вратили у 90 – те године када је наша држава имала много проблема. Председник Србије Александар Вучић је заслужан што Србија није реаговала на те провокације, а успела је да сачува и мир и свој народ на Косову и Метохији и да дођемо до неког компромиса - изјавио је данас председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковћ Палма.

Фото: Град Јагодина

- Друга титула почасног грађанина града Јагодине иде професору Клаусу Фишеру власнику компаније „Фишер“, која је отворила фабрику за производњу делова за Мерцедес и БМW и запослила 450 радника, а следеће године у Јагодини отвара фабрику за производњу шрафова и типлова где ће запослити још 700 радника. И трећа титула почасни грађанин града Јагодине припада тренеру женског рукометног клуба Јагодина Драгану Маркову који је постигао са рукометашицама Јагодине највеће успехе у историји колективног спорта у Јагодини. Поред тога на свечаној седници 17. октобра поводом Дана ослобођења Јагодине у Другом светском рату доделићемо и 51. Октобарску плакету уз коју иде и новчана награда од по 50 000  динара заслужним појединцима и организацијама, пре свега лекарима, медицинским сестрама и техничарима, као и најболијм ученицима основних и средњих школа у Јагодини - рекао је Марковић.

Марковић је информисао одборнике јагодинског парламента да ће од 23. до 30. октобра у Египат водити делегацију од 144 члана у којој ће 85 посто бити лекари и медицинске сестре и техничари, у највећем броју из Опште болнице и Дома здравља из Јагодине, а како је рекао, биће их из 20 здравствених установа из Србије. Како је рекао Драган Марковић цео трошак овог путовања платиће донатори, као што је био случај и до сада.

Фото: Град Јагодина

ПАЛМА : ОТКАЗАЛИ СМО ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ ВАШАР У ЈАГОДИНИ И СВЕ СКУПОВЕ КОЈЕ ЈЕ ПЛАНИРАЛА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА СА ВИШЕ ОД 50 ЉУДИ У ЗАТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ

- Овај последњи талас пандемије корона вируса је најопаснији до сада и Скупштина града Јагодине је отказала предстојећи традиционални Вашар посвећен Покрову пресвете Богородице 14. октобра, зато што се увек на вашару у Јагодини окупи преко хиљаду људи и због епидемиолошке ситуације смо тај вашар отказали, као и све скупове које је локална самоуправа планирала, а на којима би се окупило више од 50 људи у затвореном простору. Ја још једном апелујем на све грађане Јагодине, грађане Србије да се вакцинишу како бисмо могли сви заједно да сачувамо и здравље и економију - рекао је Марковић.

Свечана седница Скупштине града Јагодине поводом Дана ослобођења Јагодине у Другом светском рату биће одржана традиционално 17. октобра када ће бити и уручене награде добитницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)