ВУЧИЋ ИЗ НИША: За Србију је важно да разговарамо, да направимо однос који није однос непријатељства.

Novosti online

30. 09. 2021. у 14:08

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић одржао је конференцију за медије у Официрском дому у Нишу.

ВУЧИЋ ИЗ НИША: За Србију је важно да разговарамо, да направимо однос који није однос непријатељства.

Фото: buducnostsrbijeav

- За Србију је важно да разговарамо, да направимо однос који није однос непријатељства - написано је на профилу председника Вучића.

- Важан је одлазак наоружаних припадника албанских специјалних јединица РОСУ и оклопних возила са севера. Уз то, важно је и да ће ЕУ да инсистира на томе да се говори о ЗСО и да признају да није поштован Бриселски споразум у случају Тодосијевић. Верујем да је ово био један добар показатељ, да у будућности такве акције Албанаца или се неће догађати или ће наилазити на још снажнији отпор српског становништва.
- Повратак КФОР-а, у складу са резолуцијом 1244, показује да је могуће остварити додатне гаранције за безбедност и сигурност српског становништва на КиМ.
- Нема више скидања таблица и пробних таблица РКС, нити има наплате од пет евра за било шта, посебно нема скидања КМ таблица, нити прогањања Срба који их поседују.
- Одбранили смо право на слободу кретања, проток људи, роба, животних намирница и очуван је мир!
- Задовољан сам нашим трудом, ангажманом и оним што смо постигли. Реаговали смо као држава на озбиљан, одговоран и паметан начин. Показали смо да ћемо увек да будемо уз наш народ и то је данас свима јасно.
- Ниједан град нисам толико пута посетио као Ниш. Важно је да данас у Нишу говоримо о свим коридорима, виталним инфраструктурним пројектима и улагањима.
Модернизација пруге Ниш—Димитровград, 108 км, верујемо да ће цео пројекат бити завршен до краја 2024. године. Веома сам поносан на све што је урађено, то су велике и важне ствари!
- Председник Републике Србије Александар Вучић одржао је конференцију за медије у Официрском дому у Нишу - објављено је на Инстаграм профилу председника Вучића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

КУРТИ НАСТАВЉА СА ПРОВОКАЦИЈАМА: Открио шта је тражио од Американаца током турнеје