САСТАНАК ВУЧИЋА И ХАРЧЕНКА: Председник разговарао са руским амбасадором

Novosti online

29. 09. 2021. у 11:15

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком.

САСТАНАК ВУЧИЋА И ХАРЧЕНКА: Председник разговарао са руским амбасадором

Фото: Инстаграм

Амбасадор Боцан-Харченко је и овом приликом рекао да Москва са великом забринутошћу прати ситуацију на северу Косова и Метохије.

Он је указао на то да одговорност за насталу кризу лежи на привременим институцијама у Приштини, које крше и не испуњавају споразуме који су раније потписани, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Амбасадор Боцан-Харченко је истакао да српска страна делује са највећом одговорношћу, док Приштина не показује ниједан знак да је за тражење компромисног решења.

Председник Вучић је захвалио на активној подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о заједничким српско-руским пројектима у склопу припрема за ново заседање Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и посету потпредседника руске Владе Јурија Борисова.

Председник Вучић је овом приликом рекао да се нада да ће у наредним месецима поново имати част да разговара са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)