ДЕСЕТИ ДАН ПРОТЕСТА СРБА НА СЕВЕРУ КОСМЕТА: Не одустају упркос киши - Позиције непромењене

Д. З.

29. 09. 2021. у 09:00

НЕЗАДОВОЉНИ одлуком приштинских власти да распореде припаднике специјалне косовске полиције на север Косова, али и одлуком о скидању српских регистарских таблица, Срби са Косова и Метохије данас улазе у десети дан протеста на административним прелазима Јариње и Брњак.

ДЕСЕТИ ДАН ПРОТЕСТА СРБА НА СЕВЕРУ КОСМЕТА: Не одустају упркос киши - Позиције непромењене

Фото: Д.З.

И док су њихове позиције непромењене у мирном протесту, на прелазима су и даље припадници специјалне косовске полиције са дугим цевима и оклопним возилима.

У очекивању политичког решења за насталу ситуацију, Срби који су у мирном протесту захтевају враћање на пређашње стање, односно од пре 20. септембра, пре доласка косовских специјалаца. Све је више гласова и из Приштине да акција косовске полиције која је буквално блокирана између блокаде на Јарињу и Брњаку није добро испланирана.

Тако је у емисији на једној приштинској телевизији некадашњи косовски премијер Рамуш Харадинај рекао да је “косовски премијер Аљбин Курти претворио косовске полицијске снаге у ратне заробљенике”. Јер, док се припадници косовске полиције налазе на крају, средини и почетку барикада идући са било које стране прелаза, окупљени грађани се налазе такође испред возила дуж блокада. Међутим, саобраћај за возила на овим прелазима не функционише, тако да грађани прелазе пешице. Окупљени Срби на блокадама су због лошег и кишовитог времена углавном окупљени у шаторима. Истичу да ће на тим позицијама остати док се не дође до решења, а због напете ситуације на терену КФОР је саопштио да ће повећати број патрола.

БОНУС ВИДЕО:

Снимљени косовски специјалци како скидају транспарент ЗСО у месту Горње Кушће

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)