ДРАГАН ЂИЛАС И ЗОРАН МИЛАНОВИЋ УЈЕДИЊЕНИ ПРОТИВ СРБИЈЕ? Оштра реакција председника Одбора за дијаспору и Србе у региону

Novosti online

27. 09. 2021. у 19:32

ПРЕДЕДНИК Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимира Вујадиновића реаговао је поводом, како тврди, напада на Србију, председника Александра Вучића и град Суботицу од стране Драгана Ђиласа и Зорана Милановића.

ДРАГАН ЂИЛАС И ЗОРАН МИЛАНОВИЋ УЈЕДИЊЕНИ ПРОТИВ СРБИЈЕ? Оштра реакција председника Одбора за дијаспору и Србе у региону

Фото: Принтсцреен

Његово саопштење преносимо у целости:

Ништа последњих дана није случајно! Да није трагично и одвратно, било би занимљиво многим аналитичарима.

Наиме док Драган Ђилас, његови полтрони и медији нападају српског председника Александра Вучића не штедећи ни његову породицу, без обзира на животну доб њених чланова , истовремено теку координисани напади на Србију и српски народ од стране шиптарских хорди на Косову и Метохији, затим од стране Мила Ђукановића из Црне Горе и политичких екстремиста из Сарајева на челу са Бакиром Изетбеговићем. За њима не заостаје ни Зоран Милановић који је, поред свега, данас изашао и са историјским фалсификатом о Суботици као хрватским градом у прошлости. Одавно је свима јасно да је заједнички циљ свију њих, свргавање српског председника Александра Вучића па самим тим и заустављање Србије у евидентном напретку.

Међутим, да ова Милановићева ујдурма, око Суботице, не би остала неразјашњена и да фалсификат не би постао истина, напоменућемо да је на државном попису из 1910. године, који су спровеле аустроугарске власти, у Суботици живело 94.610 становника. Од тога броја свега 39 људи је говорило хрватски језик. Према томе, чињеница је да се ради о ноторној неистини и историјском фалсификату.

На истом попису из 1910. године, у Хрватској је, без Истре, Далмације, Међимурја и Барање, живело скоро 26 посто Срба и исто толико становништва говорило српски језик.

Данас је Суботица, као и Србија, град који припада свима онима који у њему живе. Према последњем попису у Суботици живи преко 141.000 становника и од тога хрватски језик користи њих 14.000. Данас у Суботици, Хрвати користе равноправно свој језик и писмо са свим осталима, који с њима живе и нико не покушава да ломи и оштећује табле исписане на хрватском језику. Хрвати су данас уважени и поштовани грађани Суботице и Србије, важни за њихов развој и напредак.

Питање за Зорана Милановића је колико процената Срба данас живи у Хрватској, од оних 26 посто са пописа из 1910. године и да ли могу равноправно користити своје писмо и свој језик, не стрепећи када ће бити полупане све табле исписане на ћирилици? Нека јавност упореди ове податке и чињенице и сама донесе закључке.

Без обзира на све нападе, од Драгана Ђиласа и Зорана Милановића и њима сличних, наставиће српски председник да помаже наш народ где год он живео а Србија и Суботица ће наставити свој убрзани развој на радост и Срба и Хрвата и свих других који у њој живе, а на велику жалост Зорана Милановића и Драгана Ђиласа.

БОНУС ВИДЕО: "ТАЈ ЋЕ СНАЈПЕР НАШ ДА БУДЕ!" Погледајте како су млади Срби дочекали смену страже РОСУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)