НАШ ЈЕДИНИ СПОРАЗУМ ЈЕ СА НАРОДОМ: Милица Ђурђевић, члан Председништва Заветника, о плановима и условима за излазак на биралишта

С. Ровчанин Томковић

27. 09. 2021. у 13:00

КАКО год да се заврши међустраначки дијалог о изборним условима између власти и опозиције, на изборима следеће године на листићу ће бити и Српска странка Заветници. Усмерени смо ка налажењу начина да остваримо добар резултат, а не тражењу оправдања за лош. Зато смо и казали - идемо на изборе.

НАШ ЈЕДИНИ СПОРАЗУМ ЈЕ СА НАРОДОМ: Милица Ђурђевић, члан Председништва Заветника, о плановима и условима за излазак на биралишта

Фото промо

Ово, у разговору за "Новости", поручује Милица Ђурђевић, члан Председништва Заветника, која каже да њихове основне политичке поруке на којима ће инсистирати у кампањи иду у правцу државотворне снаге Србије, а то су одбрана суверенитета и вредности нашег друштва.

* Очекујете ли да ћете постићи споразум са влашћу у дијалогу без присуства странаца?

- Наша очекивања ослањају се на рад, идеје и вредност политичког програма Заветника. За нас је најважнији договор са народом који градимо сваког дана широм Србије. У дијалог смо ушли у доброј вери да ће се, пре свега, у Србији створити атмосфера да свако може слободно да изрази свој политички став и да због тога не буде предмет различитих притисака. Наш циљ је да сваки глас буде израз воље бирача и да се не догоди да волшебно заврши на другом месту, односно у збиру странке којој није намењен. То је једино што очекујемо, а за све остало у правцу грађења нашег резултата изборићемо се сами.

* Kако коментаришете документ који су предложили европарламентарци, као и то што га је део опозиције одбио?

- Да је било разума и одговорности према држави, никада не бисмо допустили да се уопште води оваква врста дијалога под патронатом страног фактора. На трулом платну се не везе, па самим тим ме не чуди што су разговори на том колосеку постали апсолутно бесмислени.

* Идете ли сами у трку или су могуће коалиције са сродним партијама и којим?

- Спремни смо да изађемо самостално, истраживања јавног мњења говоре да бележимо узлазну путању са тенденцијом даљег раста, али нисмо политички аутистична организација, отворени смо и за разговоре са другима. Свакако, не унедоглед и не по сваку цену. Нисмо странка која ће бити некоме приколица, већ предводница идеје око које смо се окупили.

ХТЕЛИ БИ МОНОПОЛ

* ШТА кажете на то што вас називају "Вучићева опозиција"?

- То су остаци неуспелог покушаја дела политичке сцене, који углавном чине странке бивше власти, да успостави монопол над опозицијом. Избледела и превазиђена етикета која више није вредна ни коментара помаже само наративима владајућих странака - да је опозиција лоша, нејединствена, расута. Не трошимо енергију на било каква правдања, усмерени смо искључиво на свој политички пут.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)