ВУЧИЋ У "ХИТ ТВИТУ": Србија није вазална земља и заштитиће свој народ на Косову и Метохији

Novosti online

26. 09. 2021. у 21:07 >> 23:30

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и водитељ Миломир Марић гостовали су у емисији "Хит твит" на РТВ Пинк.

ВУЧИЋ У ХИТ ТВИТУ: Србија није вазална земља и заштитиће свој народ на Косову и Метохији

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Марић је рекао да није имао компликација док је боловао од вируса корона јер је вакцинисан и захвалио се докторима, пре свега Бекићу и Стевановићу.

Још једна вакцина ускоро у Србији

Вучић је рекао да сматра да је вакцинација нешто најважније што морамо да урадимо.

- Апсолутно сам за вакцинацију и зато смо обедили све вакцине. Имате шведски сто да бирате за све дозе - рекао је Вучић.

Он је најавио да ускоро стиже пета вакцина - Модерна.

Председник је најавио да ћемо за мање од годину дана имати "супервакцину" која би могла да покрије све варијанте вируса корона и која би могла да има јаче дејство.

Александар Вучић каже да је и његова мајка преживела само због тога што је примила вакцину.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Миломир Марић је рекао да познаје и антиваксере и оне који нису веровали у корону, а неки су једва живу главу спасили од короне, а неки су и преминули од те болести.

- И многи други људи, ни криви ни дужни страдали су због оних који нису примили вакцину - рекао је Вучић.

Инцидент који су изазвали Марко Видојковић и Ненад Кулачин - псовање мајке председнику

Новинар Миломир Марић, који је такође гост, истакао је да нема оправдања за вређања нечије мајке.

- Људи су се стидели оваквих у оно време када сам ја био млад и када се ценило васпитање. Очигледно домаће васпитање више није потребно за успех у Србији. Интересантно је да је једно новинарско удружење то подржало - истакао је Марић.

Он је рекао да Видојковићеве књиге очигледно не изазивају неко интересовање и да нема неке идеје.

Марић истиче да Видојковић таквим речима жели да привуче пажњу на себе.

Он је додао да ниједан функционер власти није изговорио такве гадости о некоме у опозицији.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Вучић каже да му мајка ништа није рекла о хајци која се води против ње. Председник је додао да нису сви исти и да никада ништа слично није могло да се чује о људима из опозиције.

- Ово нико није дужан да трпи - рекао је Вучић одговарајући на увреде Видојковића.

Вучић каже да се ради на дехуманизацији њега и његове породице.

Фото: Принтскрин

Председник је подсетио да је само један МиГ-29 могао да лети, а сада их имамо 14 и свих 14 авиона лете. Он је објаснио да је позадина напада на њега и на његову породицу успех и развој Србије.

Вучић је најавио повећање плата од 7 до 9 посто. 

Вучић је донео слике факултета Музичке академије.

- Погледајте како то изгледа, наводим само примере шта смо све урадили од када сам ја на власти, то су резултати, 702 евра нето плата је у Београду, а у Србији 560 евра, данас смо број један у региону, градили смо пруге и путеве. Пензионери ће осим ових 50 евра, имати још 20 па 30 евра. Изградићемо потпуно нови Факултет музичке уметности, нико до сада није водио рачуна о томе. Сада ћемо изградти и концертну дворану. Болнице? Ви сте вечерас емитовали Дедиње 2, Клинички центар је скоро готов. Три ковид бонице, то су резултати - нагласио је председник.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Председник је прокоментарисао и насловну страну "Данаса" у којој пише да "Вучић звецка оружјем" и питао "шта је то Србија урадила".

- Зар хоћете да кажете да не смемо ни да подигнемо своје авионе и да премештамо своје трупе по територији централне Србије? - питао је Вучић.

Вучић је објаснио да су то идеје које нуди део опозиције да Србија не треба да има војску, да не може да се брани.

- Шта да очекујете од Ђиласа и Тепић који српски народ оптужују за звецкање оружјем? - питао је Вучић.

Он каже да су се многи узбудили када је Србија показала да неће дозволити погром као 2004. године.

- Они су мислили да се ја шалим - рекао је Вучић.

Марић је рекао да возила РОСУ нису дошли за џабе на Јариње.

- Мислим да се ни по овом питању није чуо ни РТС, они се по мом мишљену не разликују од Н1. Немају они ни стратегију ни тактику, то им се намеће као једини начин. Њима је једини сан да некога желите некога да убијете и пребијете, онда ви немате сан, него тежите да остварите само ваше жеље, а не желе народа - рекао је Вучић коментаришући понашање појединих "лидера опозиције".

Вучић о нападима на њега: Бесмислено је да кукам и плачем, много је теже нашем народу на Косову и Метохији

Вучић додаје да је научио да лакше подноси нападе и да постаје имун на њих.

- Свима њима (својој породици) сам уништио животе. Брат је пристао на то, он је члан странке. Мајка, отац и деца нису то бирала. Бесмислено је да кукам и плачем. Много је теже нашем народу на Косову и Метохији, у Црној Гори и у БиХ - рекао је председник и додао да њему значи да се замапти његово дело.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Вучић је рекао да су џабе све псовке против њега кад мали Вукан загрли телевизор кад види оца док је негде на путу.

Вучић: Невена Ђурић је показала борбеност, потписао бих сваку реч коју је рекла

Вучић је рекао да би потписао сваку реч коју је у емисији на РТС изјавила Невена Ђурић.

- Каква је увреда рећи некоме да је дилетант? То значи да је нестручан. У чему је проблем? Та хајка је кренула због нечег другог. Невена Ђурић је сувише паметна да би направила глупост, сувише има високе амбиције и поносан сам што је завршила нашу страначку академију - рекао је Вучић.

Председник је додао да она има кућно васпитање и зазире од ауторитета, али има и храброст и борбеност.

- Странка не сме да умре сутра, морамо да имамо јаке људе, који су спремни да се боре сваки дан - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Председник је питао и од када то није дозвољено показивати фотографије на РТС и осврнуо се на фото-монтажу коју су неки направили. На спорној фотографији Вучић није носио гајбу пива, него две кутије.

- Шешељ и не пије пиво. Ја нисам попио 30 пива у животу - рекао је председник.

Вучић о речима Саше Јанковића

Саша Јанковић, бивши заштитник грађана и опозициони кандидат за председника Србије је у подкасту Нове испричао да је добијао предлоге да се приближи Вучићу, како би га рушио изнутра и у неком тренутку, кад му откаже срце, дошао на његово место.

- Ово је државни удар - рекао је Вучић.

Он је изјавио да се не виђа са Јанковићем.

- Нити сам га видео, нити сам га чуо, нити би било фер да било шта слично инсинуирам. Добио је нешто мање од 17 одсто гласова на изборима, одмах иза мене. Он је рекао оно што смо знали. Мени је важно да видите оно што нема сумње да је рекао истинито и искрено. Пре свега то са ким би могао да сарађује унутар СНС и на који начин да се преузме власт у Србији. Суштина онога што је Јанковић рекао је да људи разумеју када дође неки представник у нашу земљу он ради за интересе своје земље, зашто мислите да би радили у нашем интересу, а зашто мислите да би увек желели све најбоље нашој земљи? - питао је Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Он је додао да се данас у Србији народ пита, а не неко други.

Председник каже да дуго времена има проблема са високим крвним притиском и да има здравствене проблеме са срцем.

Говорећи о хајци против њега, Вучић каже да су Хрвати морали да измисле чак и да је позвао Србе да каче заставе у Хрватској.

Председник је истакао да је суштина у резултатима.

- Црна Гора је 2014. године била испред нас, имали су за 166 евра већу плату, а данас ми имамо већу плату за 30 евра од њих. Што би то некоме одговарало? Притом имамо бољу индустријску структуру, бољу пољопривреду, због чега би се њима то допало? Треба да се бавимо економским резултатима, да се хвалимо свима, то је мој одговор свима који говоре да се стално бавим резултатима земаља у региону - рекао је Вучић.

Хрватске провокације

Председник Хрватске Милановић је одржао предавање на Колумбија универзитету и за Србију рекао да је "препрека" и "најтеже" то што је, како тврди, председник Вучић "био један од најистакнутијих ратних хушкача 90-их".

Милановић је поновио да види да Србија "нема снажну намеру" да се прикључи Европској унији, док се, како је казао, Северна Македонија и Албанија "снажно труде и боре".

Марић је рекао да је мислио да су Хрвати решили "српко питање" када су протерали све Србе, али да је очигледно да се преварио.

Водитељ додаје да је Милановићу најтеже пало што је немачка канцеларка Ангела Меркел стала на страну Србије када је Хрватска желела да изазове царински рат са нашом земљом.

Вучић је рекао да не жели да одговара на личне Милановићеве увреде.

Председник је подсетио да су Вучићу страдали од усташке руке за време Другог светског рата.

- Дневно имате 120 текстова против мене, али ја их разумем. Ја сам све оно што многи од њих не би желели да никад не буде на челу Србије. Разумем и чињеницу да уласком у ЕУ постају центар окупљања свих са Балкана и да је довољно како махну руком да тако Србија оде доле, а остали оду горе. Куповали су по Војводини, а ми кад смо нешто хтели да купимо код њих, није вредело. Година 2013. година они су имали БДП са око 49 милијарде, а ми 33, а данас је случај 52:52 милијарде са земљом која прима велике количине новца из европских фондова - објаснио је председник.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Миломир Марић рекао је да је ратна пропаганда српских непријатеља током ратова требало да постане потврђена као историјска истина хашким пресудама.

Вучић каже да "Српски свет", о ком говори Александар Вулин, треба културно да повеже српски народ, а да Хрватска то погрешно интерпретира.

Председник је истакао да ће Србија поштовати свакога и сваку државу, али да Србија моли никога неће.

Вучић о ситуацији на Косову и Метохији

Председник је додао да Србија својим трупама неће улазити на Косову и Метохију и да ће чекати НАТО 24 сата да реагује у случају погрома. Ако НАТО не реагује, Србија ће реаговати.

- Србија је само подигла борбену готовост, а не војску и полицију. Србија није ушла на територију Косова и Метохије због Кумановског споразума - рекао је Вучић.

Вучић је рекао не жели да због неиживљеног политичара из Приштине који се игра својим сафари возилима загорчава живот блокирајући административне прелазе Албанцима из централне Србије на Косово и Метохију.

- Постоји велика идеја да се затвори Кончуљ и да само пуштамо Србе, да нема контакта између Албанаца из Бујановца и Медвеђе са Албанцима са Косова и Метохије. Ја нисам за то, тиме бисмо само напакостили Албанцима - рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да још није почео погром српског народа и да Србија посматра ситуацију, али и снабдева наш народ у јужној српској покрајини.

Председник је рекао да Русија подржава територијални интегритет Србије, што је доказао и амбасадор Александар Боцан-Харченко посетом Јарињу.

Он је рекао да о Рачку мисли исто што и Иван Тодосијевић, али да види да други људи почињу да се плаше јер Иван мора у затвор због истине коју је рекао.

Вучићу је интересантно како нико не реагује када припадници јединица лажне државе Косово са сафари возилима дођу на административне прелазе и стоје тамо седам дана, али да се реагује када Србија, суверена држава призната у УН, помера трупе по својој територији или дигне неки авион.

Он је рекао да су лицемерне оцене да "Србија звецка оружјем".

Вучић каже да је издао политику јаловости и слања саопштења, политику без борбе и без успешне економије.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Председник је рекао да Аљбина Куртија занима једино признање лажне државе, а после тога уједињење са Албанијом. Председник је, коментаришући похвалне речи које су на Куртијев рачун изнели Драган Ђилас и Вук Јеремић, рекао да се "сличан сличном радује".

Вучић је посаветовао политичаре у Сарајеву да само они не причају о "независности Косова" и позвао их да само мало одговорности покажу јер се он никад не игра са цепањем Босне и Херцеговине.

- Ако толико памети немате да то разумете, онда само чекајте да видите какав ћете одговор да добијете - рекао је Вучић, подсећајући на општине са српком већином у тој земљи.

Марић је рекао да "када се Срби боре за слободу, онда је то злочиначки подухват".

Вучић је рекао да неће да прихвата "политике свршеног чина".

- На силу можете да радите шта год хоћете и Србији, али мало теже него 1999. године, а ускоро и много теже. Али на силу, не уз пристанак - рекао је председник.

Вучић је подсетио на британску доктрину да је "увек потребно непријатељу оставити излаз", а албански лидери су нас натерали да морамо да се бранимо и рукама и ногама.

- Девет година говорим о принципима. Једини сам девет година присутан на сваком састанку - рекао је Вучић и подсетио да албанска страна не испуњава своје обавезе из Бриселског споразума.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Председник је додао да Србија мора тежити компромису, али да је неопходно показати и одлучност.

Марић је рекао да је српски народ у јужној српској покрајини оправдано уплашен и да РОСУ нема шта да тражи на северу Косова и Метохије и на Јарињу.

Вучић се захвалио нашем народу на Јарињу и Брњаку и рекао да је Србија уз свој народ.

Председник је истакао да Србија више није вазална земља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)