ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА СТОЛТЕНБЕРГОМ: Председник Србије са генералним секретаром НАТО-а о ситуацији на Космету

Novosti online

26. 09. 2021. у 13:40

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је данас путем телефона са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом о ситуацији на Косову и Метохији.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА СТОЛТЕНБЕРГОМ: Председник Србије са генералним секретаром НАТО-а о ситуацији на Космету

Фото: Танјуг

Председник Вучић је рекао да Србија апсолутно ничим, ниједним својим потезом није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, нити је на било који начин угрозила очување мира.

– Седам дана траје потпуна окупација оклопним возилима севера КиМ коју спроводи Приштина и сви у међународној заједници громогласно ћуте – нагласио је председник Србије и додао:

– Ипак, сви су изненада забринути када на територији централне Србије угледају српске хеликоптере и авионе јер ваљда не би требало да постоје или не би смели да полете док им Курти или неко из међународне заједнице то не одобри.

Србија поштује све међународне споразуме које је потписала, увек ће се понашати одговорно, али Србија и даље пита када креће формирање ЗСО и када ће Куртијеве оклопне јединице повући са севера КиМ.

На крају, уз захвалност Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну, председник Вучић је поставио питање коју је то норму и међународни пропис Србија прекршила, данас, јуче или било када?

Двојица саговорника договорили су да остану у сталном контакту због неопходноси очувања мира и стабилности у целом региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)