МИНИСТАР ВУЛИН: Уличари стварају атмосферу презира у којој је дозвољено све против председника Вучића

Novosti online

25. 09. 2021. у 13:05

МИНИСТАР унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је данас да „уличари“ користе сваку прилику да не само повреде председника Републике Србије Александра Вучића, већ да створе атмосферу таквог презира у којој је дозвољено све.

МИНИСТАР ВУЛИН: Уличари стварају атмосферу презира у којој је дозвољено све против председника Вучића

Фото: Танјуг

- Ако можете председнику Републике да псујете мајку и говорите на тај начин, шта је следеће, да га убијете- упитао је министар и председник ПС-а Вулин у јутарњем програму Прве телевизије. 

Приметио је да увек има разумевања и оправдања за понашање таквих  „уличара“, као што је Марко Видојковић, кога председник Независног удружења новинара Жељко Бодрожић брани наводећи да је Вучић направио такву атмосферу и да су такви изрази уреду. 

- То вам је исто као када силују неку девојку, па онда на суду објашњавају да је сама тражила, јер је имала кратку сукњу. То је овај уличар и олош који псује мајку председнику Републике, жену која има осамдесет година, која је преживела бомбардовање РТС, јер је те ноћи била на свом радном месту- рекао је министар и председник ПС-а Вулин. 

Министар је упитао како би се свако од нас грађана осећао, да му неко свакодневно псује мајку, напада нас лично и нашу породицу, да ли би смо у таквој ситуацији реаговали бурно и вратили том олошу. 

- Да ли би ико замерио Данилу Вучићу, који је фин момак, да сретне те олоше у кафићу и реаговао природно, људски. Ја знам да се ништа неће десити, јер би се  Данило исконтролисао, јер зна да би на тај начин више повредио свог оца и баку- рекао је министар Вулин.  

Александра Вучића, како је истакао, свакодневно најгоре вређају, говоре како му је отац шиптар, да ће му хапсити децу по аеродромима, Вукана од четири године, Данила и Милицу да ће их побити ако их негде виде. 

Министар и председник ПС-а Вулин је нагласио да би "у случају да се ја препустим "креативном бесу" сви то осуђивали, тражили смену и хапшење", али у овом случају иронично је приметио да  је реч о „елити“ и да је то зато уреду. 

На питање новинара да ли се и данас дешавају ситуације на које је упозорио бивши председнички кандидат Саша Јанковић, министар и председник ПС-а Вулин је рекао да опозиција Вучића да победи на изборима не може и да се зато такве ствари и даље дешавају и нагласио да ће безбедносне службе у Србији учинити све да заштите председника државе.

- Саша Јанковић то није рекао напамет, већ зато што су му прилазили одређени представници западних земаља, који су тражили од њега да учествује суштински у убиству председника Републике- рекао је министар и председник ПС-а Вулин. 

Александар Вучић, како је истакао, човек је који не одговара никоме осим грађанима Србије и то је разлог зашто појединима смета. 

- Сви желе владу са десет странака од по пет одсто, јер им то даје могућност да уцењују. Мислите ли да би на овај начин реаговали на Јарињу и Брњаку да имамо владу која је подељена између десет различитих партијица, да немамо снажног и  чврстог вођу који сам преузме одговорност и који од владе, скупштине, грађана није тражио да се заклони иза њих- навео је министар и председник ПС-а Вулин гостујући на телевизији Прва.

БОНУС ВИДЕО: 

АУТО УЛЕТЕО У ДЕЧЈИ ПАРК: Повређено дете у Миријеву

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)