СРАМНА ПРЕСУДА ПРИШТИНСКОГ СУДА: Иван Тодосијевић добио позив за издржавање затворске казне због изјаве о Рачку

Д.Зечевић

24. 09. 2021. у 18:05

ИВАН Тодосијевић председник Привременог органа општине Звечан и посланик Српске листе добио је позив да се јави на издржавање затврорске казне Притвроском центру у северној Митровици шестог октобра до 12 сати на издржавање затворске казне од две године због вербалног деликта односно изјаве о Рачку.

СРАМНА ПРЕСУДА ПРИШТИНСКОГ СУДА: Иван Тодосијевић добио позив за издржавање затворске казне због изјаве о Рачку

Фото Архива

 Како је "Новостима" потврдио адвокат одбране Небојша Влајић позив је  послао Основни суд у Приштини који је изрекао пресуду а коју је потврдио Апелациони суд у Приштини. Међутим, адвокат Влајић је упутио захтев за заштиту законитости Врховном суду Косова чија се пресуда очекује.

-Нелогично је да је захтев послао Основни суд а да Врховни суд није разматрао ову жалбу-истиче за Новости адвокат Влајић апомињући да је поменути захтев послао седамнаестог септембра.

-Очекујем да Врховни суд Косова узме што пре у разматрање поменути захтев и донесе једину праву, правичну и праведну пресуду а то  је ослобађајућа пресуда јер оно за шта је Тодосијевић осуђен није кривично дело-казао је одмах после салања захтева Врховном суду Косова адвокат Влајић.

Иначе, Апелациони суд у Приштини потврдио је пресуду Основног суда у Приштини којом је Тодосијевић осуђен због изjaве поводом двадесетогодишњице бомбардовања када је рекао да је “повод за агресију на нашу земљу била  такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак, а управо су ти шиптарски терористи који су све то измислили, чинили највећа злодела на Косову и Метохији, за која нико до дан данас није одговарао.“

Иначе, ова пресуда Тодосијевићу прва је пресуда за тзв. вербални деликт на Косову а адвокат Влајић опомиње да овакав случај није забележен нигде у свету и да је у питању забрана права на сопствено мишљење и јавне речи.

БОНУС ВИДЕО:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)