КУРТИ ПОСЛАО ЈОШ СПЕЦИЈАЛАЦА: Примећене додатне трупе распоређене према Лепосавићу

Д. Зечевић

24. 09. 2021. у 17:06

НА прелазу Јариње пети дан грађани севера Космета протестују против одлуке Приштине забрани улазак аутомобилима са српским регистарским таблицама, као и због слања специјалних косовских јединица на север КиМ.

КУРТИ ПОСЛАО ЈОШ СПЕЦИЈАЛАЦА: Примећене додатне трупе распоређене према Лепосавићу

Фото Д. З.

На блокади, дугачкој око три километра, где су на путу од Јариња према Лепосавићу постављени камиони и аутомобили, данас је било више специјалаца него претходих дана.

На прилазу блокади из правца Јариња, осим оклопних возила, репорер "Новости" уочио је распоређених тридесетак косовских специјалаца, којих има и на средини и на крају блокаде према Лепосавићу.

- Решени смо да останемо овде. Ово је само наша реакција на одлуку приштинских власти са којом се не слажемо. Том одлуком се нама на северу ускраћује слобода кретања - истичу окупљени.

Фото Д. З.

На почетку блокаде постављени су шатори, а на неколико места је наложена ватра коју су грађани одржавали од протекле ноћи. Стигли су и житељи Косовске Митровице, Звечана и Лепосавића, истрајни да остану док се специјалци не повуку и док се не укине забрна српских таблица.

Наши саговорници истичу да не желе да изазивају инцидете, али се боје да то не ураде припадници косовске полције, као што су то учинили у четвртак ујутру када су претукли тројицу Срба из села Бање код административног прелаза Брњак.

Фото Д. З.

- Овим потезом, слањем специјалаца Росу, приштинске власти заправо желе да покоре север Космета што су покушавали и протеклих двадесетак година - истичу грађани на барикадама.

Иначе, административни прелази Јариње и Брњак и даље су непроходни за моторни саобраћај и могуће је прећи само пешке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)