ОТВОРЕН КОНЗУЛАТ СРБИЈЕ У БУРСИ: На челу почасни конзул Зариф Алп

А. Ровчанин

24. 09. 2021. у 16:26

У ЈЕДНОМ од највећих градова Турске, Бурси, отворен је конзулат Србије, на челу са почасним конзулом Зарифом Алпом.

ОТВОРЕН КОНЗУЛАТ СРБИЈЕ У БУРСИ: На челу почасни конзул Зариф Алп

Фото А. Ровчанин

Конзулат је свечано отворио амбасадор Србије у тој земљи Зоран Марковић, који је истакао значај добрих билатералних односа Србије и Турске.

Марковић је нагласио да је Зариф Алп један од истакнутих привредника у области металске индустрије, поседује седам фабрика, кооперант је реномираних брендова Фергусон, Фиат и Рено.

Марковић је додао да је Алп препознат у исељеничкој заједници као неко ко око себе окупља људе и несебично помаже месту одакле је потекао - Пријепољу.

Поред амбасадора и почасног конзула, скупу су се обратили и шефови група пријатељства обе народне скупштине, као и народни посланици свих партија у турском парламенту, што, говори о угледу који Зариф Алп ужива у Бурси.

Свечаности је присуствовало више од 200 званица, међу којима заменик гувернера округа, шефови група пријатељства у парламентима Србије и Турске, посланици у Великој народној скупштини Турске, челни људи Пријепоља и Новог Пазара, као и више од 50 истакнутих привредника из Бурсе, који су чланови удружења турских бизнисмена пореклом са простора Балкана - RUMELISAID, чији је Алп председник.

Скупу је присуствовао и заменик председника "Ташјапи" (TASYAPI) корпорације, која гради ауто пут од Београда ка Сарајеву и шири мрежу локалних путева на потезу Нови Пазар - Тутин.

Бурса је четврти град по величини у Турској, и један од најзначајнијих индустријских и културних центара те земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)