ПОМОЗИТЕ СЕБИ ДА БУДЕТЕ БЕЗБЕДНИ: Министар Вулин: Закон је одличан, знам да сам на правој страни

Novosti online

24. 09. 2021. у 10:11

МИНИСТАР Вулин саопштио је данас да је Закон о унутрашњим пословима одличан и стоји иза сваке речи написане у том закону.

ПОМОЗИТЕ СЕБИ ДА БУДЕТЕ БЕЗБЕДНИ: Министар Вулин: Закон је одличан, знам да сам на правој страни

Фото Архива

- Подржали су га сви синдикати у полицији, који ваљда нешто знају о томе, јер се тај закон односи на њих. Подржали су га и многи експерти који се баве овом материјом. Закон је требало да регулише много важних ствари, нападнут је из све снаге од разног НВО шљама, од разних шпијунских организација. Председник Вучић и ја смо дуго разговарали о томе, обавестио сам га о информацијама да одређене службе користе овај закон и припремају га као један од разлога за што масовније протесте, а онда наравно и сукобе са полицијом и државом - изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин на телевизији Пинк, упитан да прокоментарише повлачење Нацрта закона о унутрашњим пословима из процедуре. 

На опаску водитеља да је Нацрт закона о унутрашњим пословима коментарисала и Виола фон Крамон, министар Вулин је рекао да одлично познаје Александра Вучића, да су саборци деценијама, и "да је он знао да ће фон Крамон тражити да се овај закон повуче, подржао би ме и не би га повукао никада. Да та шиптарска лобисткиња одлучује о нама? Кад она стане са свим Ђиласовим медијима и свима које он запошљава у својој партији, и невладиним организацијама, онда знамо где је правда и где је истина. Председник Вучић је, на основу свих информација које има, донео  одлуку о повлачењу нацрта закона. Председничка се не пориче. Још једном вам кажем да је закон добар."

Министар полиције је истакао да је закон, између осталог, требало да регулише и употребу биометријских камера.

- Знате кад ови оду да цвиле да добију британску визу, морају да дају све своје биометријске податке, укључујући и зеницу ока. Зеницу ока вам сниме и то остаје заувек у њиховим евиденцијама. И онда одете у Лондон који је потпуно покривен биометријским камерама, и један је од најбезбеднијих градова на свету, ви весело тамо скакућете, а они, не само да знају ко сте, него имају и вашу зеницу ока. Али у својој земљи, у Србији, а то не. То не сме да се деси - рекао је министар Вулин и подсетио да ми и сад имамо камере.

- Оне нису биометријске али су камере, па кад се нешто деси наш оперативац 24 сата гледа у камеру, тражи вас, па вас на некој нађе и прати ваше кретање. Али, са биометријским камерама ни маска вам не помаже, препознаје се ход, кретање, не можете да се сакријете. Не можете ни сад да се сакријете, али полицији је отежан посао. Шта обичном човеку то смета? Ако не планирате неког да убијете, претучете, опљачкате, украдете аутомобил, немојте ничега да се бојите. А кад се нешто деси, онда сви кажу зашто је полиција неспособна, зашто га нисте нашли? Па помозите нам, помозите и себи да будете безбедни. Ми смо иначе безбедан град и безбедна земља по свим показатељима и у то уопште немојте да сумњате - поручио је министар Вулин.


Министар је подсетио да је 1903. године полиција донела уредбу по којој калфе морају да имају фотографију у легитимацији и избили су крвави нереди, било је и мртвих.

-Када је уведено да свако мора да полицији да свој отисак прста, то је било сматрано кршењем људских права, а ко се сада буни због отиска? Ово су ствари које ће се десити. Председник је донео такву одлуку и ја стојим иза ње, али вам још једном кажем - закон је одличан и немам ни најмању дилему да сам на правој страни када видим ове НВО шпијуне и Виолу фон Крамон како су весели у борби против тога да Србија буде безбедна - рекао је министар Вулин.  

БОНУС ВИДЕО:

Министарка Дарија честита на знаковном језику Дан глувонемих

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)