ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ ВЛАДИМИРА БИЛЧИКА: Разлог за бојкот је слабост опозиције, а не изборни услови

Novosti online

22. 09. 2021. у 18:25

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас у Будимпешти да се и из изјаве представника Европског парламента Владимира Билчика може видети да је један део опозиције у изборним условима тражило само изговор да не изађе на изборе.

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ ВЛАДИМИРА БИЛЧИКА: Разлог за бојкот је слабост опозиције, а не изборни услови

Фото: Принтскрин/ТВ Пинк

На питање да прокоментарише изјаву Билчика да неће бити новог документа о изборним условима, као и да би учествовао на изборима да је он опозиција у Србији, чиме је "потврдио да није било договора са властима, Вучић је одговорио да не жели да објашњава нешто што, каже, сви знају.

- Па, њихов идеолог је рекао да им то никад није био разлог за бојкот. Разлог за бојкот је била само њихова слабост, не лоши услови - рекао је Вучић.

Додао је да део опозиције има телевизија "колико хоћете", има своје новине...

- А, синоћ имате у исто време девојку ( посланица СНС Невена Ђурић) која представља 55-56 одсто грађана, и некога ко не представља 0,5 одсто људи и још им соли памет... Али, шта да радите, постало је уобичајено. Народ ће се изјаснити - рекао је Вучић.

- А, што се морала тиче, сумануто ми је испред цркве да причам - додао је председник.

Билчик је раније данас, коментаришући радни документ о изборним условима у Србији, рекао да је направљен "солидан документ" и нагласио да је саговорницима у Србији јасно стављено до знања да се европарламентарци неће враћати како би дискутовали о неком другом документу.

Билчик је за Н1 на питање да ли би учествовао на изборима да је опозиција у Србији, одговорио потврдно. На оптужбе да је радни документ о изборним условима у Србији настао у сарадњи са српским властима, а на штету опозиције, рекао је да одбија да га увуку у домаће политичке обрачуне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)