ВУЧИЋ У БУДИМПЕШТИ: Курти жели признање у замену за повлачење мера Приштине и снага РОСУ (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлајн

22. 09. 2021. у 16:39

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Мађарској, где сутра учествује на четвртом демографском самиту који се одржава у Будимпешти.

ВУЧИЋ У БУДИМПЕШТИ:  Курти жели признање у замену за повлачење мера Приштине и снага РОСУ (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Пинк

Поред тога, председник Вучић ће имати и одвојене сусрете са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном, као и са председником Владе Републике Словеније Јанезом Јаншом и председником Владе Чешке Републике Андрејем Бабишом.

Председник Вучић се обратио јавности и прокоментарисао дешавања од претходних дана.

– Пошто он прича онако за људе који нису упућени и продаје маглу. Ја сам свакакве шибицаре и продаваче магле видео. Смета им свима снажна Србија. Они воде хајку и мисле да буду оно што су некада били Будимпешта и Подгорица, ту наравно има тајкуна који плаћају њих да руше наше медије. Шта мислите, да смо слаби, да ли би било 120 текстова у једном дану против мене? – рекао је Вучић.

– Курти жели да преговара из ове позиције. Рекли смо, нема проблема, повуците јединице РОСУ па ћемо причати. Које је то акције Србије предузела? Јел послала војску, полицију? Није. Али не вреди, кад кренете да лажете онда је то тако. Србија овога пута баш ништа није урадила. Свима смета јака Србија. Они желе да их Србија призна. Нећу да пристанем на оно што они хоће. Понављам, вратите све на оно што је било пре 20. септембра, па онда можемо да причамо. Зовите и НАТО, зовите кога год хоћете, али пристанак Србије на то да добијете нећете – додао је председник.

– Они имају свој интерес, а то је да Косово буде независно и да натерају Србију да учествује у томе, што није наш интерес.  Шта је то што смо ми урадили? Када кренете да лажете сваки дан, као што они лажу сваки дан, краја нема. Продају вам пет килограма поморанџи за 1.000 динара, а онда ти дође полицајац и каже дај још 300 динара. Не плаћам рекет и нећу да дам тих 300 динара.

На предлог ЕУ да да се у Бриселу одржи састанак Вучића и Куртија и покуша решити ситуација на северу КиМ Вучић је рекао да могу да организују шта год хоће, а да он неће прихватити ништа.

Свима њима смета снажна Србија

Он је рекао да је запањен тиме што постоје медији у Србији који говоре да је Србија предузела неке мере, а Србија није предузела нити једну једнострану меру. Подсетио је каква се кампања водила против Србије у вези воза са иконама и манастирима који је заустављен још код Рашке. Поставио је и питање коју је то акцију Србија спровела на Цетињу, шта је имала са барикадама.

- Свима њима смета снажна Србија. Јер мислите да је могуће 120 текстова имати у једном дану у Хрватској о мени, а да ниједну реч нисам рекао, ништа нисмо урадили - објаснио је он.

Воде хајку и мисле да буду оно што су некада били Будимпешта и Подгорица у рушењу неких других у Србији, додао је Вучић. У томе има тајкуна који су пореклом из Србије, а који управљају нашим медијима и финансирају њихове. Вучић је рекао да нису нападали Србију 2006. или 2008. , када су нас "волели" јер смо били слаби, нико и ништа, економија пропадала и Србија нестајала. То су, каже и разлози за све лажи из Приштине.

- Различит је однос и зато и разговарамо. Да ми вас признајемо не би било разлога да са вама разговарамо, а то је нешто што знају у Европи - објаснио је он.

Да ли је ико из Србије и Београда спаљивао куће Милановића?

Вучић је коментарисао и председника Хрватске Зорана Милановића, који у последње време напада председника Србије и све Србе. Подсетимо, Милановић рекао је на предавању студентима Колумбија универзитета у Њујорку да је “за Србију најтежа ствар што је Александар Вучић био један од најистакнутијих ратних хушкача деведесетих и то је највећа препрека за улазак Србије у ЕУ”.

- Избори ће бити у складу са законом. Сумануто ми је да причам о њиховом моралу испред цркве. Желим им све најбоље - додао је председник.

На питање да прокоментарише изјаву Зорана Милановића који га је назвао "ратним хушкачем" додајући да је "подстицао на рат и да је вероватно поносан на ту улогу", Вучић је рекао да није чуо да је било ко из Србије или из Републике Српске спаљивао куће Милановићима.

- А, знам да су све куће Вучића у Чипуљићима спаљене и добро би било да Милановић то некада посети - рекао је Вучић.

Додао је да Хрватској и њеном председнику жели све најбоље.

- Могу да кукају, плачу, да урлају, вриште, да ме нападају, да не знам шта све раде, Србија ће да их претекне - поручио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)