УНАПРЕЂЕЊЕ ОДНОСА С ТУНИСОМ: Селаковић започео састанке у УН

Танјуг

21. 09. 2021. у 20:11

МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић започео је данас у Њујорку активности на маргинама 76. заседања Генералне скупштине УН, састанком са министром иностраних послова Туниса Отманом Жерандијеми и том приликом рекао да је Србија веома заинтересована за унапређење економске сарадње, а посебно у области пољопривреде, трговине, инфраструктуре, одбране и безбедности.

УНАПРЕЂЕЊЕ ОДНОСА С ТУНИСОМ: Селаковић започео састанке у УН

Фото П. Милошевић

На састанку, у седишту УН, истакнуто је да блиски и пријатељски односи Србије и Туниса постоје још од оснивања Покрета несврстаних земља.

Селаковић је констатовао да су односи Србије и Туниса блиски и пријатељски и посебно подсетио на њихов историјат у оквиру Покрета несврстаних, где су водећу улогу имали председници Јосип Броз Тито и Хабиб Бургиба.

Селаковић је изразио задовољство што је министар Жеранди потврдио да ће предоводити делегацију Туниса, једну од оснивача Покрета несврстаних и узети учешће на комеморативном скупу 11. и 12. октобра у Београду, поводом обележавања 60. година од Београдске конференције Покрета несврстаних.

Министар Селаковић је поручио да је наша земља опредељена за наставак политицког дијалога на највишем и високом нивоу са Тунисом и с, тим у вези, казао да се нада ће се током следеће године реализовати посета министра Жерандија Србији.

Шеф српске дипломатије посебно је захвалио Тунису на принципијелној позицији и непризнавању једнострано проглашене независности КиМ и подршци коју нам пружају у међународним организацијама.

Министар Жеранди захвалио је на пријатељској и несебичној помоћи Србије Тунису у виду донације вакцина против Ковида-19.

БОНУС ВИДЕО:

Šta piše u optužnici protiv Hašima Tačija i lidera OVK?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)