ХЕЛИКОПТЕРИ НАДЛЕЋУ ЈАРИЊЕ: Незапамћено иживљавање над Србима на Косову и Метохији (ФОТО/ВИДЕО)

Д.З./Н.К.

20. 09. 2021. у 11:48

НАКОН што су у раним јутарњим часовима специјалне полицијске јединице Росу са око 20 возила, од чега 10 блиндираних, стигли на прелазе Јариње и Брњак, снаге специјалних полицијских јединица Росу распоређене су и на другим местима широм севера Косова.

ХЕЛИКОПТЕРИ НАДЛЕЋУ ЈАРИЊЕ: Незапамћено иживљавање над Србима на Косову и Метохији (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Д.З.

Како јавља репортер "Новости" са лица места, хеликоптери КФОР-а надлећу Јариње.

Припадници специјалне јединице Росу од јутрос на прелазу Јариње претресају грађане који су се пешице упутили ка централној Србији, јер другачије не могу да пређу.

 

Прелаз је блокиран у оба правца, а незадовољни Срби са севера Косова и Метохије окупили су се на Јарињу како би изразили протест због одлуке приштинских власти да уведе реципрочне мере према Србији и налога да сва возила са српским регистарским таблицама при уласку на тзв. Косово морају да ставе пробне косовске таблице.

Полиција тзв. Косова је још јуче у ту сврху на прелазима инсталирала неколико монтажних контејнера, а од јутрос су прелазе Брњак и Јариње запосели и припадници специјалне полицијске бригаде Росу, који се према информацијама са терена налазе распоређени широм севера Косова и Метохије.

БОНУС ВИДЕО - ЛОМЕ И ШУТИРАЈУ СТОЛИЦЕ, БАЦАЈУ КЛУПЕ: Бахато понашање ученика изазвало шок

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)