МЕЂУСТРАНАЧКИ ДИЈАЛОГ ЈЕ ЗАВРШЕН: Дачић - Испунили смо све што је тражио ЕП, Вучић би требало да ухапси све који раде против државе

Танјуг

20. 09. 2021. у 00:37

МЕЂУСТРАНАЧКИ дијалог са европарламентарцима је завршен, он се неће наставити, а власт у Србији је прихватила све што је Европски парламент тражио, изјавио је вечерас председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

МЕЂУСТРАНАЧКИ ДИЈАЛОГ ЈЕ ЗАВРШЕН: Дачић - Испунили смо све што је тражио ЕП, Вучић би требало да ухапси све који раде против државе

Фото: ПринтскринТВ Пинк

Дачић се у емисији Хит твит осврнуо и на изјаву бившег лидера Покрета слободних грађана и некадашњег председничког кандидата Саше Јанковића, оценивши да би председник Србије Александар Вучић требало да ухапси све за које постоје докази да су радили против државног система.

Када је реч о међустраначком дијалогу, истакао је да су се европарламентарци у једном тренутку наљутили и напустили састанак.

Како је објаснио, првог дана дијалога је председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас напустио састанак јер, како је рекао, није хтео да се разговара о предлогу европарламентараца, већ о захтевима дела опозиције.

Дачић је додао да су другог дана, када је требало да се изјашњава о предлогу европарламентараца, из опозиције негодовали да то није у складу са њиховим жељама.

- Европарламентарци су се наљутили и напустили састанак. Кнут Флекенштајн је напустио састанак јер су их вређали, јер су рекли да то није договор са опозицијом него европарламентараца са влашћу. Малтене су их понизили. Онда је Тања Фајон устала, па је дата пауза од десетак минута и договорено је да се не изјашњавамо о томе - рекао је Дачић.

Дачић је подсетио да је договорено да у Републичкој изборној комисији буде додато шест нових чланова, као и да је власт пристала да се формира привремено надзорно тело, које би имало мониторинг над медијима, а пре свега над јавним сервисом. Он је рекао да је Ђилас рекао да та партија неће сарађивати са свим странкама које буду учествовале у Републичкој изборној комисији и надзорном телу за медије.

- Имате неке странке које би то можда и прихватиле, али онда ће бити на стубу срама код Ђиласових медија - рекао је Дачић.

Поводом изјаве Саше Јанковића, Дачић је рекао да је широк дијапазон оних људи који би могли бити ти који раде против Вучића.

- Да ли су то амбасадори или као политички саветници, а у ствари представници обавештајних служби, то је друго питање - рекао је Дачић.

Указао је да су две ствари битне у овом случају.

- Прво план где констатујете да ли вам одговара или не одговара, ако не, како би могао бити срушен, да ли уз помоћ опозиције, па онда помажете опозицију као што је било у време Милошевића...Ако немате ту шанси, тражите неког ко би могао изнутра да поведе пуч. Овде се помиње и смрт, што је морбидно да било који амбасадор, политичар, а нарочито било ко из редова владајуће структуре зна нешто о томе и присуствује томе, то је издаја великих размера - рекао је Дачић.

Дачић сматра да Вучић треба да ухапси све за које постоје докази да су радили против државног система.

- То је рушење уставног поретка - закључио је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)