НАЈОПАСНИЈА КУРТИЈЕВА ПРОВОКАЦИЈА ДО САДА: Откривено зашто су постављени контејнери на Јарињу (ФОТО)

Танјуг

19. 09. 2021. у 19:35

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да према информацијама које поседује, власти у Приштини планирају да у понедељак почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и замењују их такозваним привременим приштинским пробним ознакама, због тога постављају монтажне контејнере код Јариња и других прелаза.

НАЈОПАСНИЈА КУРТИЈЕВА ПРОВОКАЦИЈА ДО САДА: Откривено зашто су постављени контејнери на Јарињу (ФОТО)

Фото: Косово Онлине

- Једини циљ оваквих неурачунљивих акција премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија јесте да изазове провокације и опасну дестабилизацију прилика на простору Косова и Метохије и директно угрози мир и стабилност - истакао је Петковић, а саопштила Канцеларија за КиМ.

Петковић је нагласио да сви треба да знају да је Курти човек који жели да изазове инциденте по сваку цену, што ће створити потпуни застој живота на северу КиМ, који ће трајати све док се не прекине неоправдан напад и угњетавање српског народа.

Фото: Косово Онлине

Оценио је да је од доласка Куртија акција коју планира да спроведе сутра, а коју је данас започео постављањем додатне инфраструктуре на Јарињу и на другим административним прелазима, најопаснија провокација и претња по српски народ на Косову и Метохији.

- До ње долази након срамне пресуде Ивану Тодосијевићу и она представља очигледни наставак политике притисака, поготову у тренутку када се очекује трећестепена одлука која се неће односити само на Ивана Тодосијевића, већ на цео српски народ, што свима треба да буде јасно - истакао је Петковић.

Он је указао да "Куртијев подли наум" говори о најбруталнијем кршењу Бриселског споразума којим се регулише слобода кретања, као и остали споразуми постигнути у Бриселу овим поводом.

Фото: Косово Онлине

- Овим репресивним мерама посебно ће бити погођен наш народ на северу Косова и Метохије, што је и један од главних циљева Приштине - нагласио је Петковић.

Указао је да се на тај начин у питање се доводи живот српског народа у покрајини и да ће зато Срби умети да одговоре на овакве провокације Приштине.

- Срби са Косова и Метохије неће дозволити Куртију да им се на овај начин крше права и угрожавају две најсветије вредности - право на слободу кретања и право на слободу говора и зато ћемо бити истрајни у зашити права српског народа на КиМ - нагласио је Петковић.

БОНУС ВИДЕО: НАША СВЕТИЊА - МАНАСТИР ВИСОКИ ДЕЧАНИ: Од Светог Саве до граната и заштите КФОР-а

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)