ОРЛИЋ: Ђилас бринуо само за свој џеп, газећи све око себе

Новости онлајн

19. 09. 2021. у 13:51

Владимир Орлић, члан Председништва Српске напредне странке, реаговао је данас на најновије изјаве Драгана Ђиласа.

ОРЛИЋ: Ђилас бринуо само за свој џеп, газећи све око себе

Фото: Танјуг

Његово саопштење преносимо у целости:

- Жутог тајкуна Драгана Ђиласа највише је дискредитовао, за сва времена упропастио у очима нашег народа, комплетне политичке сцене, али и целе Европе, управо - сам Драган Ђилас. Не само да је био предводник хорде жутих лопова по сопственом признању, Ђилас је себе лично брендирао као - синоним за богаћење од власти. И ту може искључиво сам на себе да бесни.

Јер за приход од 619 милиона евра на рачунима Ђиласових приватних фирми, и то управо у време кад је сам боравио на највишим политичким функцијама, није овог бахатог и алавог предатора оптужио нико други. Сам је те приходе пријавио надлежним органима. Очигледно у својој безобзирној бахатости убеђен да му нико не сме ништа, па чак ни да пита - како је то могуће? Где на свету има сличних примера? Је ли то "европска пракса" можда? Засигурно уверен, држећи у својим грамзивим канџама апсолутно све медије у држави, да таква питања неће ни чути нико. Међутим, прочуло се. И данас, кад га поштен народ за те стотине милиона пита где год да се жути тајкун са свитом својих плаћеника појави, Ђилас кипти од беса, све паре којима се сам хвалио сада хистерично пориче. А заборавља да га нико други није терао да незасито, немилосрдно граби и трпа у своје џепове. Нити му је било ко други тај плен приказивао у финансијским извештајима његових фирми. То је све урадио сам. Али, не каје се Ђилас ни данас што је то радио, нема он проблем са својом пљачком. Њему смета једино што се за то зна. И што види да народ нема намеру - да му све то дозволи поново.

Зато, колико год смешно деловало свима у овој земљи, Ђилас на предлог да покаже финансијске извештаје које је сам подносио државним органима, одмах кука и запомаже: "Оптужују ме да сам криминалац!" А тиме сам све најбоље говори о свом "пословању" током боравка на власти. Баш све, јасније и боље него што би могао да оцени било ко други. Да је реч о криминалу видело се још из извештаја Верице Бараћ, који описује чувену Ђиласову препродају рекламних секунди на РТС, узимање пара од државних и градских установа и предузећа, медија, али је ипак посебно убедљиво - кад то каже сам Ђилас. Криминал.

И зато је све на ову тему јасно баш свима. Јасно је и Европском парламенту, као и политичким странкама које не дозвољавају да им шефује газда тајкунско - мафијашког картела из бившег режима, који је увек бринуо само за свој џеп, газећи безобзирно све око себе. А на првом месту је све јасно народу, који памти да су силне стотине милиона управо узете - грађанима ове земље. То су њихови, недочекани, путеви, школе, болнице, вртићи. Њихове неисплаћене пензије и закинута давања. То је цена будућности њихове деце. И зато за сав заслужени презир који добија од поштеног народа у Србији, тајкун Ђилас треба да се обрати искључиво - тајкуну Ђиласу. Са Србијом и народом који је ономад опустошио он нема ама баш ништа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)