ЂИЛАС ОПСТРУИРА ДИЈАЛОГ: Уцењивао на преговорима, па напустио састанак

С. С. Р.

17. 09. 2021. у 16:12

ПРЕМА сазнањима "Новости", председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, дошао је на састанак међустраначког дијалога који се води уз посредство европарламентараца, са намером да се у разматрање узме његов предлог о побољшању изборних услова.

ЂИЛАС ОПСТРУИРА ДИЈАЛОГ: Уцењивао на преговорима, па напустио састанак

Вук Јеремић и Драган Ђилас

Он је инсистирао да се говори о томе, а не о постојећем документу који су раније припремили европарламентарци и доставили свим учесницима како би могли да поднесу амандмане.

Када су европарламентарци рекли да постоји дневни ред и да је договор да се говори о већ постојећем документу, он је напустио састанак, а нешто касније су то учинили и представници ДС, ПСГ и Покрета за преокрет.

Према нашим информацијама, Ђилас је инсистирао да се оснује посебно координационо тело за контролу рада медија током избора, на шта је власт одговорила да то може да буде надзорни одбор где би седела четири члана РЕМ, и још три члана које предложе европарламентарци, што значи да би ту били и представници опозиције.

Тренутно се воде појединачни састанци између представника Европе и странака које су остале на дијалогу - Двери, Народна странка, СДС...

После одвојених консултација, сви ће се поново састати у 18 часова. Према плану, сутра ће бити стављени потписи на споразум, који ће бити имплементиран и кроз различиту промену закона у Скупштини Србије. Тиме ће посредовање Европског парламента у овој фази бити завршено.

Представници власти су се сагласили да треба смањити лимите за донације странкама, и да треба обезбедити да сви буду заступљени у медијима, и поновили свој став из дела договора који се води без присуства странаца да избори на три нивоа - председничком, парламентарном и београдском треба да буду 3. априла.

БОНУС ВИДЕО: Живела Србија! ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА У СЛИКАМА

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)