СЕЛАКОВИЋ: Луксембург чврсто подржава приступање Србије ЕУ

Novosti online

17. 09. 2021. у 11:10

МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић посету Луксембургу започео је састанком са министром иностраних и европских послова Жаном Аселборном.

СЕЛАКОВИЋ: Луксембург чврсто подржава приступање Србије ЕУ

Фото: Министарство спољних послова

Селаковић је изјавио да је састанак био веома успешан и да су потврђени добри и пријатељски односи две земље. Додао је да је договорен наставак редовних политичких консултација и да је разговарано о посети министра Аселборна Србији почетком следеће године.

Такође, министри Селаковић и Аселборн потписали су Меморандум о разумевању и сарадњи два министарства.

Селаковић је рекао да је министар Аселборн чврсто привржен и подржава приступање Србије и читавог Западног Балкана Европској унији. Истакао је да је луксембуршки министар изнео похвале за оно што Србија ради на друштвеном и економском плану.

Министар Селаковић је нагласио да је с посебном пажњом разговарано о дијалогу Београда и Приштине и стању у региону.

- Министар Аселборн је неколико пута истакао да је Србија кључни фактор стабилности у региону, и да се самим тим очекује да будемо и најодговорнији - рекао је Селаковић.

Шеф српске дипломатије је подвукао да је била част и задовољство разговарати са министром Аселборном, доајеном дипломатије Европске уније и човеком који је 17 година на челу министарства иностраних послова, закључивши да у њему имамо доброг, искреног и принципијелног партнера.

БОНУС ВИДЕО - Застава Србије се вијори над Београдом

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)