СТРАНЦИМА ДОТУРАЛИ И МОЈ ЗДРАВСТВЕНИ КАРТОН: Вучић - Знам да Јанковић није слагао, то је историјска изјава

С. С. Р.

16. 09. 2021. у 07:00

УВЕРЕН сам да је Саша Јанковић рекао истину када је открио да се из амбасада врше притисци и зато је ова изјава историјски важна.

СТРАНЦИМА ДОТУРАЛИ И МОЈ ЗДРАВСТВЕНИ КАРТОН: Вучић - Знам да Јанковић није слагао, то је историјска изјава

Фото: Танјуг

Овако је јуче председник Александар Вучић реаговао на изјаву бившег заштитника грађана и председничког кандидата 2017. Саше Јанковића да је "трпео притиске са разних страна да се приближи Вучићу, како би га рушио изнутра и у неком тренутку дошао на његово место, ако треба и уз помоћ кртице из СНС", као и да су му говорили да лидер Србије "има слабо срце које може да стане".

- Ради се о озбиљним стварима које сведоче о времену у којем живимо. Важно је да је Јанковић рекао да су то амбасадори, а не нижи службеници. Знам да није слагао. То су директни представници појединих земаља. Мислим да знам и који.

Како је истакао, не мисли да су желели да га убију, већ им је неко достављао његов кардиоваскуларни картон, тако да се "неко изгледа надао да ће мало брже да умре":

- Знам и после ког мог одласка у болницу су могли да дођу до таквих папира, ко је могао да достави. Док сам овде, водићу политику самосталне, слободне, независне Србије, не додворавајући се никоме и водећи рачуна само о нашим интересима. За такву политику мора да се плати одређена цена.

Фото: Танјуг

Саша Јанковић

Председник парламента Ивица Дачић истакао је да се константно траже људи који врше притисак на носиоце власти и да су они који то раде у нашој земљи само извршитељи, а да су у иностранству стратези:

- Овом изјавом показало се да је тачно да се то дешава, али и да нису ништа успели и да неће ни успети јер се не гласа ни у Бриселу, ни у Вашингтону, нити неком другом граду у некој иностраној земљи.

За потпредседника СНС Александра Шапића речи Јанковића нису изненађење.

- Покушавају да ослабе Србију и персонификацију свега што је Србија данас, а то је председник Србије - рекао је Шапић, и додао да му је Јанковић раније причао о томе, али не детаљно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)